Новите приключения на Малкия вълк са вече тук! Тъкмо навреме за Деня на детето! „Академия за привидения” (изд. „Миранда”) е третата книжка от поредицата на Иън Уайброу за рунтавия симпатяга, който на пук на цялата глудница се слави с добродушен нрав, нарисуван, то се знае, от любимия ни Чичо Коля Воронцов.

Academia za prividenia_Cover

Да, вярно, че корицата на третата част е една идея по-постна от тази на предишните две книги от серията. Но това съвсем не се отнася и за съдържанието, скрито зад нея! Чувството за хумор на Чичо Коля си личи от всяка една от цветните илюстрации, от които книгата направо бъка. А и Иън Уайброу също се е постарал да не скучаете.

Academia za prividenia_01

Малкият вълк, придружаван от братчето си Миризливко, продължава да описва своите патила в писма до своите не-чак-дотам-горди родители. Леле, чудя се, колко ли пари харчи за пощенски марки?! Всъщност ако преброите множеството писма с весели (е, и леко опасни, и мъничко страшни, но предимно весели) случки, ще се убедите, че писмата са доста! Ще са нужни цял куп марки за тая работа. Дано само Малчо да не профука цялото съкровище, останало от чичо му Зълчан.

Academia za prividenia_02

И като казахме „Зълчан”… Когато на чичото му се случи случката в края на първата книга, наистина не очаквахме да го видим отново. Тъй де, взривоопасният боб не е шега работа, а последствията от прекаляването с него се оказаха огнеопасни, та чак фатални. Но ето, че чичо Зълчан отново е тук! Но… малко по-прозрачничък от обикновено.

Academia za prividenia_03.jpg

Там, където другите виждат призрак обаче, Малкият вълк вижда възможност! И в главата му назрява една нова идея – училище от различен тип. Малчо е истински пионер в образователната система с първата по рода си „Академия за привидения”. Страховито място, направо да се разтрепериш… ОТ НЕТЪРПЕНИЕ да прочетеш книгата!

Academia za prividenia_04

От издателство „Миранда” съвсем не се бавят със следващите части от серията за Малкия вълк, а ние с удоволствие установяваме, че бързината, с която книжките пристигат на български съвсем не се отразява на тяхното качество. „Академия за привидения” отново може да се похвали с хубава хартия и още по-хубав печат, а преводът е също на ниво. Ако вече сте фенове на поредицата, то и трети том няма да ви разочарова. Ако пък все още не сте… пълнолуние ли чакате? Крайно време е да се запознаете с Малкия вълк!

Academia za prividenia_Cover back

Труден ли е входният тест на Академията за привидения? Кой е най-страхотният училищен дух на света? Кой ще дръзне да се опълчи на чичо Зълчан? Лъвът, лакомият лешояд или пеещият алигатор? Прочетете тази книга и се забавлявайте от сърце с новите приключения на Малкият Вълк.

 Книга, която ще ви сграбчи в лапите сии ще ви накара да пищите от страх смях.

Великолепно илюстрирана от художника Чичо Коля Воронцов, тя е подходяща за малки и големи читатели.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s