„Либи и училищните избори” е втората книга от серията Star Darlings, разказваща за сбъдващите желания диви, които трябва да се приспособят към живота на момичета от Земята… тъй де, Желандия! Дванадесетте смели героини са натоварени с нелеката задача да помагат на хората в сбъдването на мечтите им, но и да сложат край на егоистичните и лоши желания, които се прокрадват наоколо.

97895427195881491574183-5275

Чародейките Стар Дарлингс научават все повече неща за желателите и сбъдването на желания. Момичетата загадъчно се скарват и прослушването за музикална група създава още по-голямо напрежение. Либи, която ужасно много обича да доставя удоволствие на всички, е избрана да отиде в Желандия, където ще трябва да внимава да не изпълнява прекалено много желания, дори малки.

 Ще може ли тя да се съсредоточи, за да намери своята желателка, да разпознае правилното желание и да помогне за сбъдването му, преди да изтече времето ѝ?

dosieta3.PNG

 

След като първата книжка ни въвежда в света на Star Darlings, „Либи и училищните избори” идва като логичен „следващ епизод”. Проблемите, пред които главните герои се изправят са отново свързани с преодоляването на личното его, намирането на общ език, търсенето на истинското приятелство.

stardarlings3

Шана Мълдун Запа и Ахмет Запа са се погрижили стилът на романчетата да е достъпен за млади читатели, но без да е простоват или елементарен. Красивите корици не са просто куха опаковка, а приканват към приключения, в които се крият и много поуки и позитивни послания.

stardarlings4.PNG

stardarlings5

Разбира се, концепцията за шарен отбор от момичета с вълшебни сили съвсем не е нещо ново. Много от вас сигурно си спомнят W.i.t.c.h. манията или пък други от по-момичешките комикси и анимации. Star Darlings ми прилича на нещо като смесица от две любими ретро анимации – MoonDreamers и „Принцеса Старла и Сияйните ездачи”… с лек привкус на Jem and the Holograms 🙂 Но всяко следващо поколение си има своите любимци, така че сега е ред на Star Darlings да поемат щафетата!

stardarlings_libby_cover_back20copy1491574183-2819

Всъщност, от Дисни вече са се погрижили литературните образи на Star Darlings да оживеят на екрана! Епизодите на уеб сериала са достъпни в официалния YouTube канал на Дисни, а по телевизита са излъчени и три специални епизода. Така че, вече знаете с какво можете да продължите, чакайки от „Егмонт” да пуснат и следващите книжки!

 

dosieta4.PNG

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s