Star Darlings е една от най-новите хитови поредици на Дисни, която вече си е спечелила много почитател(к)и по света. Създадена от Шана Мълдун Запа и Ахмет Запа (син на музикалната легенда Франк Запа!!), серията е посветена на тяхната дъщеричка Хало Виолета и включва дузина книжки, всяка от които се фокусира върху една от дванадесетте Star Darlings героини. От скоро по книжарниците у нас са и първите две заглавия от поредицата, издадени от „Егмонт България”. А какво да очакват читателите от тях? Прочетете ревюто на „Книжни Криле” и ще разберете!

stardarlings1.PNG

Стар Дарлингс веднага хваща окото! Кориците са привлекателни, заглавията и логото също. Героините са чаровни и още от красивите илюстрации ви става ясно, че авторите са се постарали да вмъкнат в дванадесетте момичета всякакви разновидности на външен вид и характери, каквито се сетите, за да може всяко малко момиче да намери своята любимка и да се идентифицира с нея.

rich_stardarlings_hero_269c7bb3

Дванадесет?! Дали няма да е в повече? Е, спокойно! Няма начин да научите имената на всички от веднъж, но за това пък още в началото на книгата имаме поместени четири страници с „досиетата” на изпълняващите желания чаровници с разноцветни прически.

stardarlings

Много хубаво впечатление ми направи, че макар и главни героини, създадени за да са интересни и привлекателни предимно за малки момичета, Star Darlings не са безгрешни и идеализирани до немай къде. Забележете, че в представянето на всяка от момичетата има графа „Внимавай”, в която са вписани някои от техните негативни качества. Сред минусите са някои по-невинни характеристики като това, да си от по-свитите и срамежливите, или пък да си завеяна, хвърчаща в облаците мечтателка, но има и по-сериозни „провинения” като горделивост, самонадеяност, ревност или нетактичност.

dosieta

Ето къде идва и ролята на екипа – приятелките взаимно се допълват и си помагат една на друга, за да може всяка една от тях да се бори не просто с надвисналите опасности по време на техните приключения, но и със самата себе си. Книжките отправят редица позитивни послания и насърчават добротата и личното развитие.

dosieta2.PNG

Нека надзърнем най-накрая и в първата книжка, „Сейдж и пътуването до Желандия”! 

97895427196011491365250.8677

Добре дошли в Звездна академия – престижното училище, в което учениците се учат как да изпълняват желания и да помагат на желателите да сбъднат мечтите и желанията си. Избрани са дванадесет момичета чародейки, орисани от звездите. Стар Дарлингс, за да работят в екип и да спасят от опасност тяхната любима Звездоландия.

 Впусни се със Сейдж в зрелищно пътешествие до Желандия и открий как животът на непознато място може да бъде изпълнен с предизвикателства!Там тя трябва да намери своята желателка и да ѝ помогне да сбъдне желанието си. По пътя Сейдж научава колко важни са приятелството и задружната работа, както и защо никога не трябва да се правят прибързани заключения.

 

Star Darlings си има всичко, което си трябва на един подобен проект! За отбора от симпатични героини вече споменахме, но с това концепцията далеч не се изчерпва. Каква е всъщност задачата на момичетата? Задължението им е да сбъдват желания! Ако сте си пожелали нещо в мига, когато духвате свещичките на тортата за рождения си ден, ако сте зърнали падаща звезда или пък сте метнали монета във фонтан, мислейки си за някоя съкровена ваша мечта – то вие току що сте отворили работа за екипа Star Darlings!

StarDarlings_SAGE_Cover copy1491570880.7753

Момичетата са изпратени на Земята от своята академия, тъй като от известно време насам сред желанията на хората са започнали да се прокрадват и доста лоши такива. А егоистичните и злобни желания, както знаем, не водят никога до нищо добро. Дванадесетте избраници ще трябва да се намесят лично и да обърнат процеса с помощта на доста находчивост, доброта и загриженост… и мъничко магия!

stardarlings2.PNG

Ревюто продължава утре с „Либи и училищните избори”!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s