Продължаваме да ви представяме омайните приказки на турския майстор на четката Фepидyн Opaл. Днес е ред на една история в ноктурни тонове, чието послание за всеотдайност и приятелство сияе като пълна луна. „Книжни Криле” политат заедно с „Червенокрилото кукумявче” (изд. „Емас“). 

chervenokriloto-kukumyavche-tvardi-koritsi_1.jpg

Приказките имат чучочейното свойство да придават човешки качества на животни и птици. А когато настъпи приятелство между две създания, които в природата са в ролите на ловец и плячка, то приказката става още по-интересна и трогателна. Така се случва и в „Червенокрилото кукумявче”.

 

Геройчето от заглавието мечтае за дружинка. И да се научи да лети, разбира се. Кой да предположи, че и двете мечти ще се сбъднат по един и същи начин? Кукумявчето намира приятел в лицето на малко мишле, което всячески се старае да помогне на птичето да придобие бленуваното червено оперение. Ако не сте знаели до сега именно червените крила са знак, че едно кукумявче е готово да се понесе в нощното небе.

chervenokriloto-kukumqvche_body-8.jpg

Мишлето прибягва до какви ли не техники в търсене на червените багри – обелки от ябълки, листенца от мак… Но решението ще се окаже много по-изненадващо и по-естествено от това!

 

Фepидyн Opaл отново е успял да постигне съвършен баланс между простотата на своето слово и дълбочината на илюстрациите, създавайки една прекрасна и поучителна приказка за лека нощ. А милото приятелство между мишле и кукумявче и сбъднатите мечти на малкото птиче сигурно ще предизвикат и много приятни сънища!

chervenokriloto-kukumyavche-tvardi-koritsi.jpg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s