Да ревюираш книги е приятно, но понякога е и много рисковано занимание! Не вярвате ли? На моменти е направо опасно за живота! Но в името на нашите читатели (а и за да задоволим собственото си любопитство) сме готови отново да си играем със смъртта и да се плъзнем по границата на закона… Разтваряме отново дневника на Джейми Кели, въпреки всички проклятия, които тегнат над него и въпреки всички правни последици, с които ни заплашва неговата авторка! Тук сме със „Скъпо тъпо дневниче 4: Никога не прави нищо” (изд. „Хермес“)!

nikoga_ne_pravi_nishto_hrm

Ако сте пропуснали ревютата на предните книжки, можете да ги прегледате тук!

 

Най-добра приятелка = Предателка.

Злобен бийгъл = Подло отмъщение.

Нов девиз = Никога не прави нищо.

 

Нещата не звучат добре! Какво ли се е объркало отново в живота на Джейми? Нека проверим!

std4_1.PNG

Анджелин, вечния трън в очите на Джейми, е на върха на популярността. Битката явно е изгубена. Хъдсън Ривърс продължава да бъде осмото най-готино момче в класа и продължава да не забелязва чувствата на Джейми към него… или самата Джейми.

std4_2.PNG

Направо не си струва дори да опитва човек. Забрави. Всъщност… Дори няма смисъл да си правиш труда да ходиш на училище. Нооо родителите й са на съвсем друго мнение. Джейми е бясна! На училището, на родителите си, на Хъдсън, на целия свят! И най-вече на Анджелин!

std4_3.PNG

Не стига, че е толкова красива, ами сега е решила да блесне и с ВЪТРЕШНА красота, представяте ли си? Анджелин е организирала благотворителен маратон и дори кани Джейми и Изабела да вземат участие в благородното събитие. Направо да се спукаш от яд!

std4_4.PNG

Отначало Джейми изпробва вече изпитани от Анджелин тактики. Промяна на стила, нова барета, нова прическа… (Можете да я пробвате и вие, нооо… не ви съветваме! Много сложно се прави, дори и при наличието на детайлни инструкции и картинки с указания! Рисковано е!) Но дали тактиката й не е грешна? Може би и самата Джейми трябва да потърси своята вътрешна красота и да започне да помага на другите? А това ще се окаже истинско предизвикателство!

std4_5.PNG

Забавните приключения на младата Джейми Кели продължават в четвъртия том на нейния дневник, а с тях се завръщат и всички силни страни на поредицата „Скъпо тъпо дневниче”. Карикатурните илюстрации, хапливия хумор и остроумната ученическа сатира на Джим Бентън ще продължат и в книга пета, „Скъпо тъпо дневниче – книга 5: Могат ли възрастните да станат хора?”. А нейното ревю ще ви очаква още утре на „Книжни Криле”!

std4_6.PNG

Анджелин организира благотворителен маратон и моли Джейми и Изабела да ѝ станат спонсори. Те смятат, че е суперглупаво да отделя време и усилия, за да помага на непознати. Хъдсън Ривърс обаче е запленен от вътрешната красота на Анджелин.

 

Джейми е готова на всичко, за да спечели сърцето му. Дори и да се включи в благотворителна инициатива в помощ на деца на милиони километри разстояние! Но някой се опитва да осуети опитите на Джейми за постигане на неустоима вътрешна красота. Оказва се, че да помагаш на другите, понякога си е доста кофти. И май е по-добре никога да не правиш нищо.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s