Наскоро от издателство „Труд” се появи нова детска книжка със симпатичното заглавие „Приключенията на страхливия вълк Гошо”. Ха сега! Да не е печатна грешка? Сигурно трябва да е „страховития”… Не, няма грешка! „Срамежливият и страхлив вълк Гошо хич не прилича на традиционните вълци – нито е страшен, нито е лош, нито обича да яде животни. Но въпреки това има много приятели и е готов на всичко, за да им помогне!” И още преди да прочетем веселата приказка на Чичо Ники, книжката вече ни е спечелила със сладурските илюстрации на младата художничка Надежда Кацарова!

Историята е в крак с времето. Едно малко вълче решава да бъде себе си и упорито отказва да следва традициите на глутницата. Гошко не е нито свиреп, нито кръвожаден, дори напротив – пада си добродушен и приятелски настроен. И това, както можете да се досетите, скоро му докарва голяма беля на главата. Собствените му родители не могат да понесат срама отрочето им да е така хрисимо и добричко (да не говорим пък, че си пада по морковите!) и на Гошко му се налага да напусне дома си.

priklyucheniyata-na-strahliviya-valk-gosho_1.jpg

За щастие скоро той си намира цял куп верни нови приятели. Това са различни животинки, които при все лошата слава, която се носи на вълците го приемат сред себе си. Най-накрая Гошко може да бъде себе си! Какво ще се случи обаче, когато роднините му решат да си покажат отново зъбите, този път с намерение да схрускат приятелите на Гошко?

 

Едно е сигурно! Малкото вълче не е намерило сили да отстоява себе си пред глутницата, но със сигурност няма да позволи на членовете й да наранят току-така неговите приятели! Когато другите се оказват в беда, Гошко неочаквано намира в себе си скрит кураж…

Image_6064317_126

Римуваната приказка на Чичо Ники е илюстрирана от Надежда Кацарова. Художничката може би е позната на част от вас от реалити предаването за комикс артисти ComixBox на Grozen Entertainment. Закачливият й стил пасва идеално на изданието и дори навява спомен на любимите ми от детството комикси за Мечето Бамсе от Rune Andréasson.

 

Не пропускайте тази весела книжка! Надяваме се, че автор и художник скоро ще ни зарадват и с още приказни приключения!

 

„Тез‚ истории лудешки,

с малко тъга, с много смешки,

бързо, бързо разлисти

и със радост прочети.“

Чичо Ники

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s