Наистина много стойностни и красиви детски книги са ни минали през ръцете, както и сами сте се убедили ако следите статиите на „Книжни Криле”. Малко от тях обаче са така директно насочени в полето на детската психология както „Маслекют на горния етаж” на издателство „Рива”. Книгата е дело на три загрижени дами, отдадени на идеята да предоставят едно забавно и поучително литературно преживяване за деца и родители. Автор на романа е Ваня Емилова, чудесните илюстрации са дело на художничката Точка Илиева, а психологът Надежда Милева е консултант на изданието.

maslekyut-na-gorniya-etazh

Двете малки момиченза главни героини посещават различни части на света, най-често красиви и знаменити кътчета. Превозното средство? Най-бързото и най-леко, известно на света – сънищата! Създателите на книгата са се заели активно да опровергаят поговорката, че „от сън спомен няма”.

maslecute3

С помощта на „любимото четириного на децата”, т.е. – леглото ще пътуваме не просто до далечни кътчета, но и до своите чувства и емоции, прескачайки границите на реалното и фантастичното, на осъзнатото и подсъзнателното.

maslecute5

Освчен шареното околосветско пътешествие, основното послание, до което лесно ще достигнат и малки и големи, е че не да потискаме емоциите си, а да се научим от какво се пораждат те и как да се справяме с тях. Опознаването на себе си и емоционалните механизми, които движат поведението ни е главният ключ към справянето с различни проблеми и намирането на баланс и уравновесеност. Именно пътя към този ключ се старае да ни покаже и „Маслекют на горния етаж”.

Книголюба

 

Посетете и фейсбук страницата на книгата: https://www.facebook.com/Maslecute/

Чуйте повече за книгата от самата Ваня Емилова: http://darikradio.bg/maslekut-na-gornia-etaz.html

И едно ТВ-представяне, отново с участието на създателите на „Маслекют на горния етаж” – http://www.bgonair.bg/dnes-v-sabota-dnes-v-nedelya/2016-12-20/maslekyut-na-gorniya-etazh-roman-za-detsa-ot-koyto-i-maykite-shte-nauchat-neshto

maslecute2

Написана от Ваня Емилова, илюстрирана с прекрасните рисунки на Точка Илиева и консултирана от психолога Надежда Милева, книгата помага на родителите да открият ключа към отглеждането на успешни и щастливи хора.

 

Романът за порастващи деца и техните родители „Маслекют на горния етаж” от Ваня Емилова, консултиран от психолога Надежда Милева и илюстриран от Точка Илиева e написан в отговор на въпроса „Ще отгледам ли успешни и щастливи хора от моите деца?”.

 

Колко е приятно да усещаш, че пред теб има всичкото време на света, за да сбъднеш мечтите си! Какво облекчение е да чуеш вместо „Не бягай, ще паднеш” – „Давай, ти можеш”, вместо „Остави ме на мира и върви да си играеш сам” – „Да скочим заедно с парашут”, вместо „Гледай си в краката” – „Ти можеш да летиш”!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s