След предните книги на Рут Сандерсън, които сме имали изключителното удоволствие да отразим, за нас не е никаква изненада, че и новата й книга не им отстъпва по красота. „Червенорозка и Белоснежка” (изд. „СофтПрес“) е една от най-омайните и увлекателни приказки, а илюстрациите на художничката са самата прелест!

chervenorozka-i-belosnezhka_1

Преразказът на „Червенорозка и Белоснежка” от Рут Сандерсън е една по-различна история, открояваща се на фона на много от приказките на Братя Грим. Тук няма зли мащехи, завистливи доведени сестри или кръвожадни зверове. Напротив – двете момиченца, главните героини Червенорозка и Белоснежка, живеят в идилична атмосфера на семейно щастие.

chervenorozka-i-belosnezhka.jpg

Макар и различни като характер и интереси, между двете сестрички цари разбирателство и обич. Децата съжителстват в хармония с горските обитатели, любящата им майка ги възпитава и отглежда в дух на състрадателност и трудолюбие, а вечер ги приспива с вълшебни приказки от стара книга, домът им е отворен и често подслонява изпаднали в нужда животни и птици… А един ден, на прага им се озовава дори грамаден, рунтав мечок!

chervenorozka-i-belosnezhka_2

Именно от тази случка започва и голямото приключение на Червенорозка и Белоснежка! Веднъж превъзмогнали страха си, момичетата решават да послушат майчината заръка и приютяват мечока. Ето, че един див горски звяр се оказва способен да бъде скъп гост и дори другар в игрите. Това ще послужи на Червенорозка и Белоснежка (а и на малките читатели) като урок никога да не съдят за някого единствено по външния вид. Но те дори не подозират, че зад мечата кожа се крие голяма тайна!

chervenorozka-i-belosnezhka_3.jpg

Под майсторската четка на Рут Сандерсън героите и техните преживелици наистина оживяват и за нас няма и капка съмнение, че тя е един от най-талантливите съвременни разказвачи и художници. Всичко е предадено деликатно и внимателно, с грижа към детайлите, но и към детската аудитория. „Червенорозка и Белоснежка” е истинско богатство за всяка приказна библиотека!

chervenorozka-i-belosnezhka_4

Ненко Генов

 

Любимата история Червенорозка и Белоснежка оживява пред малкия български читател по нов начин благодарение на изумителните илюстрации на световнопризнатия художник Рут Сандерсън. Сандерсън завладяващо разказва класическата приказка и поднася на децата своите илюстрации-шедьоври. Пищните горски картини, живите лица и усетът към детайла създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

 Рут Сандерсън е световноизвестен детски илюстратор с над 80 книги и многобройни отличия. Магията на нейните илюстрации се крие в изящните маслени платна, излъчващите светлина текстури и детайлност отвъд съвършенството.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s