Шиноби-шестокласникът Чейс Купър отново е тук и е готов за екшън… или поне така си мисли! Ако с „Кланът на нинджите” сте си помислили, че училищният живот няма как да стане по-колоритен, то определено сте сбъркали. Нова банда застрашава мира и спокойствието в училище „Бюканън”, и този път нападателите са шайка пирати, които никак, ама никак не си поплюват! Всички на борда за „Дневникът на един нинджа 2: Пиратско нашествие”!

Едва след като е удържал победата срещу лошия лошковец от първата книга Чейс се изправя пред нови изпитания. Нали си спомняте, че преди да стане предводител на клана на нинджите на 11-годишното момче му се наложи да се справи с предишния им лидер, който използваше влиянието си и нинджа уменията на подчинените си за зли дела? Е, той е в историята, нооо… си има братовчед! А въпросният братовчед пък си има своя собствена банда!

dnivnikat_na_edin_ninja-2_bg.png

И така, под носовете на нищо неподозиращите ученици и още по- нищо неподозиращите учители от училище „Бюкянън” ще се развихри лята битка между нинджи и пирати! Как ли ще приключи враждата между двата клана? И в каква ли каша ще се забърка отново братовчедката Зоуи? На Чейс няма да му е никак лесно, но добре, че има мощен съюзник, който е… ловец на върколаци?!?

 

Историята отново е разказана под формата на дневник, воден лично от Чейс и подплатен с комиксови илюстрации. „Пиратско нашествие” следва отъпканата от първата книга пътека, за да ви отведе по-далеч в приключенията на училищните нинджа войни. Ако първи том ви е харесал няма никакви причини да не ви допадне и втория. А ако си падате по свежи и леки романчета а-ла „Дневникът на един дръндьо” (но тук с повечко битки и екшън), то не се колебайте да пробвате поредицата „Дневникът на един нинджа”!

 

Авторът Маркъс Емерсън пък е голям симпатяга, който си представя така:

 

Авторът сам за себе си

 diary-of-a-ninja

Роден съм в Сеул, Южна Корея, през 1981 г. Живях там с родителите си до двегодишна възраст, след това семейството ми се премести в Савана, Илинойс, после – в Хавай, докато накрая не се установи в Айова. Научих се да рисувам във втори клас, прерисувайки стотици пъти „Гарфийлд“. Когато не рисувах, играех „Супер Марио“ и бях най-добрият! След това започнах да си падам по комикси – поглъщах жадно поредиците за „Х-мен“ и „Супермен“. Написах първата си история в осми клас – продължение на „Джурасик парк“, и макар че беше суперяко (всичките осем страници), незнайно защо Стивън Спилбърг не му обърна внимание! Докато растях, четях книгите на Р. Л. Стайн и Роалд Дал, но продължавах да съм луд по комиксите, видеоигрите и научнофантастичните филми. Имам бакалавърска степен по графичен дизайн. Маркъс Емерсън не е истинското ми име, а псевдоним, маската, която слагам, за да заблудя хората, че съм писател, когато в действителност съм просто едно дете, което не иска да порасне.

През 2012 г. издадох самостоятелно първата си книга чрез електронната платформа на „Амазон“ – „Киндъл“. Оттогава до днес съм издал 75 книги, но големия успех ми донесе серията „Дневникът на един нинджа“! Старая се да създавам книги, които са интересни, забавни и вдъхновяващи не само за децата, но и за възрастните, които тайничко отказват да пораснат.

 

Живея със съпругата си и четирите (петото е напът) си страхотни деца. Не спирам да мечтая да стана астронавт и да стъпя на Марс!

 204

За серията

 Маркъс Емерсън издава самостоятелно поредицата „Дневникът на един нинджа“ през 2013 г. Тя се превръща в хит с над 200 000 продадени екземпляра само в САЩ и привлича вниманието на голяма американската литературна агенция. До момента в серията са включени десет книги, но авторът продължава да работи по нея.

Чейс Купър е сърцето и душата на поредицата за нинджите. Авторът казва, че самият той е Чейс – 36-годишен американец от корейски произход, който притежава повече комикси, отколкото романи, повече видеоигри, отколкото дивидита с филми, и колекция играчки, която смущава родителите му.

Но Чейс е и всеки един от нас, който копнее за приключения!

 

Zedd

Advertisements

One thought on “„Дневникът на един нинджа 2: Пиратско нашествие” от Маркъс Емерсън

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s