„Малкият принц” вероятно е последната книга, която изобщо се нуждае от представяне. Голямата малка книга на Екзюпери е истинска дефиниция за класика и вероятно е издавана на всеки все още жив език на света. За мен лично „Малкият принц” си остава задължителна част от всяка домашна библиотека. Безсмъртна като човешкия дух, недостижима като най-съкровените ни копнежи, и пропита с многопластов символизъм, книгата все още предизвиква сълзи в очите ми при всяко следващо четене.

Не съм способен да кажа за нея нещо, което вече да не е казано. Вместо това обаче искам да насоча вниманието ви към едно от многобройните издания на „Малкият принц” у нас. Както може би знаете, от началото на 2015 „Малкият принц” е в public domain сферата, т.е. – авторските права паднаха и всеки е свободен да го издава и преиздава както намери за добре. По книжарниците можете да откриете вероятно двуцифрено число различни издания и вариации на тема.

pic

С какво обаче е по-специално изданието на „СофтПрес”? Отговорът е прост! Нито твърдите корици, нито оригиналните авторови илюстрации (тук цветни!) са нещо, което да не можете да откриете в другите издания. Но единствено тук ще можете да прочетете новия превод на Любомир Николов – Нарви.

203042_b

Ако името не ви говори нищо, то това е един от най-големите, признати и изявени преводачи у нас. Често е представян като преводачът на „Властелинът на пръстените”, но това е само едно от големите световни класики, над които се е трудил.


Повече информация за изданията с твърда и мека корица ще намерите тук! Прочетете и откъс от превода: http://www.soft-press.com/author/604/

2255112_back__b

Книгокрил

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s