Близнаците Клаудия и Рийз Тапър на Джеф Родки отново са тук, и този път ВИЛНЕЯТ ИЗ НЮ ЙОРК! Съперничеството между 12-годишните брат и сестра е в разгара си, а този път поводът е благотворителен лов на съкровища, организиран от прогимназия „Кулверт“. Голямата ябълка май не е била така разтърсвана откакто Кинг Конг се покатери на Емпайър Стейт Билдинг!

Вече ги познавате. Клаудия със своите високи цели и още по-високо самочувствие (при това с покритие). Рийз със своя нисък праг на търпимост спрямо сестра си и още по-ниски амбиции в учебния процес. Комбинацията е взривоопасна дори и когато държите такива характери далеч един от друг, а когато това са близнаци, делящи едно и също училище – експлозията е сигурна!

97895427158701464762792.jpg

Този път тя идва под формата на гореспоменатия лов на съкровища с благотворителна цел. Хлапетата от училище се разделят на отбори, тъй че и съучениците на близнаците имат по-голяма роля в новото им приключение. Всеки тим се стреми към слава и голямата награда… която всъщност не е чак толкова голяма?! Оу, да, ще има вълна от недоволство към организаторите (към които по някаква случайност се числи и самата Клаудия)… И да не забравяме щурата (и дори информативна) обиколка из „Града, който никога не спи” – пригответе се за тур из най-емблематичните места и забележителности! От „Блумингдейлс” до Тайм Скуеър!

tapper2

Отличителните черти, с които първата част на серията ме спечелиха са на лице и тук. Ако вече сте фенове на близнаците Тапър втората част определено няма да ви разочарова. Отново имаме логове, извадки от уеб-сайтове, SMS-и, снимки, и пр. „документални” материали, които да придадат реализъм (и още повече комичност).

 

Карикатура на съвременния прогимназиален живот със свежи типажи и модерно илюстративно художествено оформление, серията за близнаците Тапър е нацелила безпогрешно хумора в ежедневието на днешните 10-12 годишни.

tapper2.2.PNG

Единствената разлика с действителността е, че тук имената на популярни игри като „Angry Birds” и „Minecraft” са намерили свои лесно разпознаваеми аналогии като „Гърмящи крави” и „МетаСвят”. Това си е напълно разбираемо, тъй като все пак тези заглавия са запазена марка, но „заместниците” им, които Джеф Родки е измислил са съвсем достатъчни за да схванем всички ние за какво става въпрос.

 

Разбира се, няма как да минем и без най-важното, а именно – непримиримо хапливия диалог! Остроумието на Клаудия и непринуденият, но безпогрешен ответ на Рийз ще ви накарат да се кикотите! И все пак, топлите чувства, които двамата таят (ама наистина ТАЯТ ДЪЛБОКО) един към друг са там и си личат, и именно в тези моменти си проличава и сърцето, вложено в книгата.

tappertwins_cover_2-back1464762794.jpg

При всичко казано до тук, как да не продължи човек и с третата част!? Продължаваме разбира се, още утре, на „Книжни Криле”!

 

А до тогава, оставяме ви отново в компанията на Рийз и Клаудия!

Какво може да ви сполети в Ню Йорк Сити? Ами… Защо не чуете за това от самите близнаци Тапър?

 

Но освен опасностите, Ню Йорк крие и редица странности! Ето повече по темата:

Zedd

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s