Дългоочакваната Ламя с белите чорапки най-сетне долетя! Новият сборник с приказки на Петя Александрова е тук и е… ами ПРИКАЗЕН! Че дори и от приказен по-приказен!

 

Първо, нека да си призная, че с „Ламята с белите чорапки” си беше любов от пръв поглед. Всъщност не, излъгах. Защото всъщност се влюбих в книгата още като чух заглавието. А красивата корица, илюстрирана от страхотната Силвия Калоянова – нея я видях чак по-късно. И тогава вече се влюбих още повече. До уши. Всъщност, от белите чорапки, та чак до ушите.

lamyata-s-belite-chorapki.jpg

От издателство „Слово” отново си заслужиха нашите аплодисменти за това, че продължават да следват своето мото „За българските деца от българските автори“. И новата книга на Петя Александрова доказва, че го правят с изключително добре подбрани, стойностни и съдържателни книги.

 

Ако не вярвате на мен, то ходом марш към сайта на издателството! Там можете да прочетете откъс от книгата: http://izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=362

16651087_417296951942989_1009478301_o.jpg

„Ламята с белите чорапки” започва с един адски чаровен увод! Та то си е чиста проба автобиографична приказка! (Чели ли сте такива, деца? Това е рядко срещан, но много приятен жанр! 😉 ) Ще разберете за бръмчащото вдъхновение и кръжащите наоколо истории, което понякога (не ги е срам!) не дава мира на детските писатели! Ще научите и как се е появила книжката. И как се казва кучето на писателя.

16651214_417297001942984_1385336086_o.jpg

А какво ви чака от там нататък? Охооо, приказки и приказчици, ти да видиш!

 

В общо 128 страници удобно са се наместили всякакви весели, хвъркати и лекокрили истории. С тях и вие ще се понесете неусетно и с радост ще ги оставите да ви водят. Как на къде? Къде ли не! На където им видят очите! Нима не знаете, че въображението на детските писатели е способно да ви отведе навсякъде?

111.PNG

 

Ще се срещнете с момченца и момиченца, с котки и кучета, с феи и дяволчета… Хей, та дори и с една кифличка! За вас не знам, аз до ден днешен приказка за кифла никога не бях чел! Житените питки и тортите в небето ги знам, ама за кифла-пътешественик сега чувам! Горката, не успя да види ни Москва, ни Осака… Ала що добрини извърши по пътя си…

 

Хей, ама аз много се разбъбрих! Не, спирам до тук. Няма да ви развалям удоволствието от четенето я, ааама ха!

img_4322

Ще ви кажа само още, че ако и вие като мен страшно си падате по корицата, то художничката Силвия Калоянова се е погрижила за цветните илюстрации, които къде се разпрострели на половин страница, къде се сгушили в някое уютно ъгълче, но винаги се намират начесто из книгата, за да правят компания на думичките.

 

„Ламята с белите чорапки” е вълшебна книга, която искрено ще ви забавлява, неусетно ще ви поучи, а за десерт – ще ви донесе шарени сънища!

Елате на „Книжни Криле“ и утре, когато ще публикуваме интервю с писателката Петя Александрова!

16650433_417296795276338_2043521603_n.jpg

Ненко Генов

„Ламята с белите чорапки” е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно” 2017. – http://www.biserche.com/book/lamjata-s-belite-chorapki/

Петя Александрова е един от най-обичаните съвременни детски писатели. Позната е на децата с книжките „Какво прави вятърът, когато не духа?“, „Смокиново момиче“, „Когато феите сънуват“ и други. През 2015 година получава престижната национална награда за детска литература „Петя Караколева“. Вече е автор на над 25 книги за деца и възрастни, а нейни сценарии са подготвяни за детски предавания в БНТ и БНР. С новата си книга – „Ламята с белите чорапки“ – тя отново ще приласкае малките читатели с веселите си истории, симпатичните герои и лекото си перо. Насладете се на топлината и вълшебството на приказките и разберете какво се случва след „Имало едно време…“.

 

 

 

Advertisements

One thought on “„Ламята с белите чорапки” от Петя Александрова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s