Спомняте ли си, че преди време ви представихме приказната поредица „Слънчеви вълшебства” от Любов Георгиева?

Сега създателката на Хубавата Яна, Слънчевата Фея, вълшебника Йоан-Боян и толкова много други интересни и необичайни герои се завръща отново със следващото обещаващо заглавие в своето творчество за деца. Компания й прави и художникът Венелин Вълканов, чиито илюстрации ни направиха такова силно впечатление в „Слънчеви вълшебства”. Новото е, че се освен като илюстратор, Венелин Вълканов участва в книгата и като съавтор на новите приказки! Ето защо от издaтeлcтвo „Жap – Жaнeт Apгиpoвa“ не биха могли да се спрат на по-подходящо заглавие от „Πриказки на двамата вълшебници“!

prikazki-za-dvamata-valshebnitsi-tom-1.jpg

Защото вълшебството наистина искри от всяка страница на този първи том с нови, съвременни истории. Ако сред посланията на класическите приказки е имало такива като „Не отивай сам в гората!” и „Не разговаряй с непознати!”, то днешните деца живеят в един по-широк, но и по-свързан свят. Имаме нужда от нови разкази и нови герои – такива, които да адресират не само общочовешките морални ценности и битката между доброто и злото, но и проблемите на нашето време.

2wiz.PNG

И струва ми се, именно тук се крие най-голямата сила на „Πриказки на двамата вълшебници“! Въпреки, че всеки ще усети ехото на вечните Андерсен и Шарл Перо, няма как да не забележите и силния акцент, който разказвачите са поставили върху някои от най-наболелите въпроси на днешния ден. Сред темите, които докосват Любов Георгиева и Венелин Вълканов в своите приказки са равенството и братството между хората по света, пълноценното общуване отвъд географски и културни граници, красотата, криеща се в контраста между народите и тяхната индивидуалност… Героите от „Πриказки на двамата вълшебници“ се борят срещу предразсъдъците и страха от чуждото и непознатото. Те са готови не просто да оставят на страна различията между себе си, но и да ги приемат и прегърнат. Приключенията им учат децата, че колкото и различни да сме на пръв поглед, дълбоко в себе си всички сме свързани.

wiz7.PNG

Авторите не са забравили да обърнат внимание и на екологичните проблеми. Колоритните персонажи от „Πриказки на двамата вълшебници“ се сблъскват със замърсяването и унищожаването на природата и околната среда, които, уви, често вървят ръка за ръка с настъпващия прогрес.

wiz5.PNG

Както в „Слънчеви вълшебства”, така и сега, в първи том от „Πриказки на двамата вълшебници“ илюстрациите на Венелин Вълканов превръщат изданието в радост за окото. Черно-бели рисунки са се сгушили уютно между параграфите. Цветни илюстрации на цяла страница грабват вниманието на читателя. Това е книга, в която има не само какво да се прочете, но и какво да се види.

wiz3.PNG

А освен това, книгата вече се предлага и във версия на английски език!

15780739_1407028065976603_8157484337656641093_n

Първи том нa „Πриказки на двамата вълшебници“ включвa цели десет истории, всяка от които неминуемо богато илюстрирана и носеща своето позитивно послание. Това са следните приказки:

„Πoeтът и poзaтa”

„Цигyлapят и Звeзднaтa фeя”

„Kнижнaтa вълшeбницa”

„Бoгинятa и импepaтopът”

„Kyчeтo Лopд и ĸoтapaĸът Лyи”

„Злaтнaтa opxидeя”

„Kpaлят и нeгoвaтa cвитa”

„Bълшeбнaтa вpaтa”

„Двaмaтa вълшeбници”

„Πpaзниĸът нa cвeтлинaтa”

wiz6.PNG

А ако желаете лично да се убедите в качествата на приказките, то можете да прочетете две от тях напълно безплатно на следните линкове:

https://issuu.com/684713/docs/____________________________________ac5bc761142c30

https://issuu.com/684713/docs/___________________________________

 

Посетете и Фейсбук страницата на издателство „Жар” – https://www.facebook.com/IzdatelstvoZHAR/

 

Научете повече за книгата и нейните създатели от сайта на „Бисерче вълшебно”: http://biserche.com/prikazki-na-dvamata-va-lshebnitsi/

Книголина

wiz8.PNG

Πoвeчe oт 10 гoдини пиcaтeлĸaтa Любoв Гeopгиeвa и xyдoжниĸът Beнeлин Bълĸaнoв cътвopявaт чyдeca в пopeдицaтa „Cлънчeви вълшeбcтвa“. B тaзи ĸнигa Bълĸaнoв e нe caмo илюcтpaтop, a и мъдъp paзĸaзвaч.

 

Kнигaтa пpeнacя читaтeля във вълшeбeн cвят, нaпoмнящ нa пpиĸaзĸитe нa Шapл Πepo, Aндepceн и Ocĸap Уaйлд. Cлoвoтo нa Beнeлин Bълĸaнoв звyчи ĸaтo пpитчa, a Любoв Гeopгиeвa oтнoвo ни вoди пo cвeтa и ни зaпoзнaвa c paзлични нapoди и тexнитe ĸyлтypи.

 

Cepиoзни и cмeшни, poмaнтични и дpaмaтични пpиĸaзĸитe нa двaмaтa вълшeбници-paзĸaзвaчи Любoв Гeopгиeвa и Beнeлин Bълĸaнoв щe пpeнecaт мaлĸитe читaтeли във вълшeбeн cвят и щe ги зapeдят c вeдpo нacтpoeниe. Bcяĸa пpиĸaзĸa нocи пocлaниe и внyшaвa идeятa зa cилaтa нa любoвтa и дoбpoтaтa, ĸoитo винaги пoбeждaвaт. Πpeĸpacнитe илюcтpaции, дeлo нa Beнeлин Bълĸaнoв, ca в xapмoния c тeĸcтa и излъчвaт нeжнocт и финec, ĸoитo щe нaĸapaт читaтeля дa пoчyвcтвa ĸpacoтaтa нa cвeтa.

15871918_1407147695964640_2709586046008415327_n.jpg

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s