Продължаваме нашето плаване с издателство „Бяла лодка”! От „Дъж и Кап” вече научихме, че Ася Колева определено знае как се правят детски книги. Сега обаче е ред и ние да разберем как се случва това! „Книга как се прави” е един увлекателен, разбираем, чаровно илюстриран и не на последно място наистина информативен разказ за раждането на любимите ни книги.

DSC_0779-a.jpg

Да, и на нас от „Книжни Криле” също ни е ясно, че книгите не долитат сами! Преди да кацнат по витрините на книжарниците и рафтовете на библиотеките, преди да се приземят в ръцете на малки и големи читатели, те трябва да бъдат сътворени. И никой няма да ви обясни процеса по-приказно и шарено, по-артистично и креативно от „Книга как се прави”.

kniga1.PNG

От писателското вдъхновение и творческия поглед към света, през писане, редактиране, илюстриране, та дори през печатницата и в каросерията на някой камион на път към книжарницата – всички съществени стъпки от създаването на една книга са разказани тук!

kniga2.PNG

Но освен любопитна и образователна, книгата е преди всичко вдъхновяваща със своето послание, че „писател може да е всеки. … Да! Дори ти!”

Книголюба

kniga3.PNGkniga4.PNG

%d0%b2%d1%8a%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b8-3

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s