Има едно мъничко, мъничко издателство, в което едни хора с големи, големи мечти създават едни мънички-големи книги, за малки и големи! Това издателство се нарича „Бяла лодка”, и днес ние от „Книжни Криле” ще кацнем на кърмата като някой гларус и ще се оставим на лодката да ни отнесе към… Към къде ли? Ами защо не разберете сами? Качвайте се на борда, докато все още не сме отплавали!

Лодката се носи напред, вълните се плискат наоколо… И ето, че до нас капват две капчици! Моля, запознайте се! Да, капчиците май наистина си приличат като… ами, две капки вода, но това не пречи да си имат различни имена, нали? Това са Дъж и Кап. Те си имат своя собствена книжка, която носи имената им. „Дъж и Кап” е написана от Деница Илчева и нарисувана от Ася Колева. 

DSC_0174-1.jpg

Историята разказва за две неразделни приятелчета, които първоначално си живеят безгрижно на един пухест и перест дъждовен облак. Обаче точно както се случва нерядко и с хората, Дъж и Кап се разделят и всеки продължава накъдето го е духнал вятъра. А ако се замислите, ще видите, че и възможностите пред една водна капка са толкова много!

DSC_0114.jpg

Да блеснеш като утринна роса, да напоиш цвете, да разтвориш боичките на някой малък художник, да видиш живота на морското дъно… Къде ли ще се озоват Дъж и Кап? И което е по-важно – дали ще успеят да запазят приятелството си въпреки огромните разстояния, които ги разделят? И дали някога ще се съберат отново?

DSC_0115.jpg

„Дъж и Кап” е не просто урок по природознание за най-малките, разказващ за интересния кръговрат на водата. Книжката е и ценен урок по приятелство! И трогателният текст, и будещите усмивка по детски невинни илюстрации ще стоплят и вас самите докато четете приказката на децата си.

DSC_0136.jpg

Пътуването ни с „Бяла лодка” скоро продължава! Очаквайте скоро на „Книжни Криле” и ревюто на „Книга как се прави?”

DSC_0176.jpg

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s