Тими Провала и Мечо Тотала се завръщат за четвърти пореден път в „Светът е полудял!”. 

Дневникът на Тими, подобаващо онагледен с авторски илюстрации от самия г-н Провала, отново ни дава възможността да надникнем зад кулисите на детективската агенция „Тотал Провал” ООД. Както може да се очаква, Мечо Тотала е на линия и ще придружи своя съдружник на една изпълнена с престъпни приключения и преживелици ваканция в провинцията.

152b606a784d51a918238316c353d218.jpg

Дами и господа, изправете седалките и закопчайте предпазните си колани! Предстои да се сблъскате с истинско величие.

 

В четвъртия том от мемоарите си световноизвестният (в родния си град) детектив Тими Провала е принуден да се отправи на ваканция в провинцията с майка си, полярната мечка Тотал, Портиера Дейв и миришещата на мандарина Моли Москинс. Да, това е мръсна работа. Борба за власт! Изнудване! Съмнителни персонажи!

 

Но бедите се настъпват по петите! Светът е полудял. Всички са яко загазили, когато вече не могат да различат добрите от лошите. Не след дълго Тими е човек, преследван от закона. Само едно е ясно – въпреки изкусно заплетената интрига Тими Провала отново ще бъде победител!

pro1.PNG

Четвъртата книжка е не по-малко разведряваща от своите предшественици. Всички отличителни черти, които са ви накарали да следите серията са на лице. Пародийния ноар с момче и мече за главни герои продължава да предизвиква усмивки. Шаблонът за полицейския buddy филм през призмата на детското въображение в съчетание с остроумния текст и веселите рисунки на Стефан Пастис са печеливша комбинация.

pro2.PNG

При всичко, казано до момента нищо чудно, че поредицата за Тими Провала вече има легиони фенове по целия свят, а момченцето действително е световноизвестно, и то далеч не само в родния си град! Дано и от издателство „Сиела” да продължават да издават книжките у нас, защото сега, когато вече ми се налага да чакам за „Timmy Failure №5: The Book You’re Not Supposed to Have” Тими и Мечо вече започват да ми липсват!

 pro3.PNG

Вижте автора на серията, карикатуриста Стефан Пастис в действие в трейлъра на четвърнана книга:

 

Zedd

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s