„Дръндьо” не е особено ласкав епитет, още по-малко пък „загубенячка”, но „провал” – това май е по-лошо и от двете взети заедно! Запознайте се с един колега на Грег Хефли и Ники Максуел, който също прилежно записва (и илюстрира) своите неволи и преживелици в дневник. А сега, след като дневникът е вече публично достояние поредицата за Тими Провала е пълната противоположност на провал!

proval10.PNG

Тими е дребосък особняк, вечно с увито около врата шалче (запазена марка!), чиято мечта е един ден да бъде истински детектив. Всъщност фамилното име на Тими не е Пловала, но някой шегобиец със съмнително чувство за хумор е решил да се задява с френското „Провансал”. (В оригинал „Failure” е пародийната интерпретация на „Fayleure”.)

proval00

Шерлок Холс си има доктор Уотсън, Батман си има Робин, а Тими Провала си има… Мечо Тотала!

proval8.PNG

Полярната мечка, чийто хабитат се топи застрашително бързо тръгва да си търси прехрана и така попада на Тими. Сега двамата партньори представляват детективската агенция „Тотал Провал” ООД. Въпреки съмнителното название, анонимни източници сочат, че е твърде вероятно това всъщност да е най-добрата детективска агенция на света. Без майтап!

proval1.PNG

Та, ако чорапите ви са се затрили някъде, бонбоните ви мистериозно изчезват, някой ви е свил домашното, или имате друг проблем от криминално естевство, нуждаещ се от разследване, вече знаете към кого да се обърнете! „Тотал Провал” ООД е на едно телефонно обаждане разстояние.

proval2.PNG

В първата книга от серията, „Стават и грешки” (изд „Сиела“), авторът Стефан Пастис ни запознава с това добронамерено дуо и тяхното нелеко ежедневие. Не е лесно да си на страната на правосъдието, да избягваш злонамерената конкуренция на Корина Корина, а и същевременно да се стараеш партньорът ти да не се озове в най-близкия зоопарк. Нито пък е лесно да следваш големите си мечти, когато всички наоколо те гледат отвисоко и никой не те взима насериозно.

proval3.PNG

Е, почакайте само и ще видите вие! Ще дойде час, в който ще имате нужда от тях и тогава те ще са насреща – Тими Провала и Мечо Тотала ще разрешат и най-заплетения случай!

proval4.PNG

Вижте и трейлъра на книгата:

 

 

А от издателство „Сиела” вече са пуснали цели четири книжки от петте публикувани до момента книжки от серията! Така че ако сме ви заинтригували, заповядайте утре отново на „Книжни Криле”! Ревюто продължава с втората част от поредицата, „Тими Провала: Видя ли сега какво направи”.

proval5.PNG

Zedd

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s