Пиратския манга епос „One Piece” е на път да отпразнува своя 20ти юбилей, така че всички вие, сухоземни плъхове, по-добре се пригответе! „Книжни Криле” кацат високо на мачтата и продължават ревюто на поредицата!

Ако сте отаку с дългогодишен стаж не бихте пропуснали възможността да притежавате томовете на „One Piece” на хартия и то на родния си език. А и какъв по-добър начин да подкрепите развитието на аниме и манга културата у нас от това, да ударите едно рамо на издателите, имали смелостта да се захванат с това финансово рисковано начинание?

2.PNG

Ако пък никога в живота си не сте чели манга и искате да се пробвате, ето ви един наистина удачен избор! Започнете с доказан хит! От „Студио Арт Лайн” са издали до момента първите седем тома на „One Piece”, което е прекрасна възможност да вкусите от екзотиката, приключенията и щурия, ненормален хумор, които заобикалят Мънки и компания. Седем тома може и да не звучи като много на фона на издаденото до момента в Япония, но това все пак са си близо 1400 черно-бели страници, а кориците са с цветни обложки. Насладете се на на специфичния и разпознаваем стил на Ейичиро Ода, превърнал се в запазена марка.

product_166.jpg

Случайната среща на Лъфи и ужасния пират Крахадол!! Дойде ли време да се реши ожесточената битка на живот и смърт на единствения склон, водещ към селото!? А какво ли ще се случи с Усоп и Зоро, тръгнали по следите на Кая и децата, които бяха принудени да бягат в гората, за да се спасят…

 

Това е една от малкото поредици, в които наистина всичко е възможно, и въпреки всичко светът е така изграден, че и всичко си е на мястото. Каквито и абсурдни ситуации и откачени герои да срещнете, те до една пасват на тона на „One Piece”. Ейичиро Ода някак си успява да балансира с всички съставки на екшъна и приключението, на пиратското фентъзи и истеричния хумор, че дори и трогателната мелодрама.

product_228.jpg

В търсене на корабен готвач, екипажът се отби в един морски ресторант… По време на изпълнението на плана за превземане на кораба на адмирала на „Пиратската флотилия“ –– Дон Криг, пред Лъфи и хората му се появи един образ… Невероятно морско приключение в търсене на One Piece!!

„One Piece” просто е история, от която можете да очаквате всичко, и ще получите всичко! Малко са комиксите, които едновременно ще ви забавляват, разсмеят, държат в напрежение, но и ще докоснат сърцето ви и ще ви накарат да се влюбите в тях. Разказ не само за авантюри сред вълните, за съперничещи си екипажи и дирене на съкровища, но и за верни приятели, за ентусиазъм и позитивизъм, за малките и големите неща, и за това, че най-ценното съкровище от всички всъщност май не се намира с никоя карта.

product_443.jpg

Екипажът на Криг е взел за заложник Дзеф и поставя абсурдни искания! За разлика от Лъфи, който отвръща на подлите номера на пиратите, Санджи необяснимо не предприема никакви действия. Какво ли се крие зад това поведение, дали не е нещо, свързано с тайното му минало с Дзеф… Един роман, изпълнен с морски приключения в търсене на съкровището One Piece!!

Светът на „One Piece” е свеж, иновативен, уникален, изпълнен с детайли, бъкащ от супер интересни герои. Тук впечатление правят както главни, така и второстепенни, че дори и треторазрядни персонажи, които просто се мяркат сегиз-тогиз като продължаващо из серията намигване към верните читатели. А рисунките варират от изпълнени с романтичен покой панорами до хиперизразителни и преувеличени на максимум карикатури. А екшънът е така динамичен, че току виж някой неопитен юнга получил морска болест!

3

Ако някога сте си играли на пирати, ако ви е идело да препашете сабя и да си скриете едното око с превръзка, да крещите „Карамба!” и „Триста дяволи”, а папагалът на рамото ви да повтаря всяка ваша ругатня, то на страниците на „One Piece” ще се почувствате наистина като у дома си!

1.PNG

 

Иииии, на изпроводяк, за да се надъхате още повече…

 

Попътен вятър и успешен лов на съкровища! И дано от „Студио Арт Лайн” час по-скоро ни начертаят карта за брой 8!

Zedd

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s