Със серията „Търсачи на талисмани” фантастичните приключения май наистина нямат край. Не вярвате? Тогава просто разгърнете книжка номер шест – „Откраднатият бокал”. Осем от магическите свещи все още горят и Сребърната фея отново призовава своите верни помощнички от Чуждия свят. А Сезам и приятелките й, разбира се, ще се отзоват с готовност.

bokal1.PNG

Обтегнатите отношения между злосторниците Морбеция и Зорган съвсем няма да им попречи отново да вгорчават живота на всички в Каризма. Добре, че насреща са Сезам, Мади, Джема и Лиз! Приятелките ще си имат вземане-даване с великан, ще разкодират тайни шифри, ще им се изпречват духове… Изобщо, вълнения и този път няма да им липсват! А и на младите читатели също.

bokal2.PNG

Вече сме близо до средата на поредицата и е много приятно, че Ейми Трий се старае да изгради убедителна хронология на приключенията и да внесе достоверност. Тя прави това припомняйки ни част от вече разказаните събития и срещайки ни отново с герои в поддържащи роли, с които сме се запознали в предходните книжки.

44_book_cover_image_1.jpg

Без съмнение феновете на „Търсачи на талисмани” ще изпитат удоволствие, когато новите членове на дружината тепърва ще разберат за някои същества, които на нас вече са ни известни, тъй като сме заедно със Сезам от самото начало! Нещо повече – започваме да ставаме все по-близки с героите, направо си се сприятеляваме с тях, а пък в Каризма май вече се чувстваме направо като у дома си!

bokal3

Колко хубаво, че от издателство „Enthusiast” са издали вече цялата поредица! А аз вече нямам търпение да ви представя и оставащите седем книжки от серията!

Книголюба

 charm.PNG

Сезам отново е в Каризма в търсене на поредния талисман от гривната на кралица Чаровна. Но лошите грибъли са хванали в плен много тунганори и Сезам и нейните приятелки трябва да им помогнат. Доброто им дело скоро е възнаградено и момичетата продължават надпреварата с Морбреция и Зорган за безценните талисмани. Но този път те имат на своя страна силен съюзник – духовете на дърветата от Черната гора.

charms.PNG

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s