Отново е петък следобед, и аз отново имам възможността да разпусна с нещо по-детско. А книжките от серията „Търсачи на талисмани” (изд. „Enthusiast”) са леки и сладки като захарен памук! Спомняте си ги, нали? Вече ви разказвахме за тях! След първите три книжки от приказната поредица, ред е и на книжка номер четири – „Двете сестри”.

109580.jpeg

Добре, че всяка книжка започва с кратък предговор, припомнящ историята до сега! Но в случай, че не сте чели нито една до момента и сте пропуснали ревютата на предните, нека ви кажа накратко за какво става дума… Главната героиня в „Търсачи на талисмани” е момиченце с необичайно име, Сезам Браун, която попада във фантастичната страна Каризма. Кралица Чаровна управлява Каризма с мъдрост и доброта, и с помощта на вълшебна гривна с тринайсет сребърни талисмана, дар от Сребърната фея. Но когато гривната попада в лапите на Зогран, магьосник със зли намерения, страната е заплашена от хаос. Сезам Браун поема ролята на Търсач и се отправя на изпълнено пътешествие с невероятни приключения с цел да намери разпръснатите талисмани. Но тя не е единствената, която се стреми да се сдобие с тях!

map.PNG

Сега сърцето на кралица Чаровна е потънало в печал при новината, че собствената й сестра, Морбеция, по всяка вероятност има пръст в кражбата на гривната. Но все пак има и добри вести. Талисманът-коте скоро ще бъде открит, с помощта на Сезам и нейните приятелки Мади и Джема!

42_book_cover_image_1.png

Четвъртата книжка от серията на Джорджи Адамс (май повече позната под псевдонима си Ейми Трий) продължава да радва читателите с всичко, което сте харесали в предишните книжки. Тук са и добрите приятели, и интересните герои, омайният фентъзи свят, едновременно приветлив, но и изпълнен с достатъчно опасности, че да гарантира вълнуващи преживелици. Да не забравяме и хубавите илюстрации. И разбира се – поредното талисманче, което малките читатели да добавят към колекцията си!

dvete_sestri

Предстои ни книжка пета, „Крехка сила”! Очаквайте скоро и нейното представяне на „Книжни Криле”!

Книголюба

 dvete_sestri_vodovyrtezh

Кралицата на Каризма е загубила гривната си и тринайсетте магически сребърни талисмана на нея. Но Сезам Браун ще ги открие! Вие също можете да станете търсачи на талисмани!!! В кутийката за бижута на Сезам вече има три талисмана, но тя трябва да открие още десет, а дори не знае кога и как ще се върне в Каризма. в това време кралица Чаровна е много изненадана и натъжена от новината, че сестра ѝ Морбреция може да има нещо общо с кражбата на гривната и разказва на Сребърната фея дълго пазена тайна.присъединете се към търсачите на талисмани в новото им приключение в приказната страна, за да им помогнете да открият поредния талисман от вълшебната гривна – котката.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s