Испанската тийн фентъзи сага на Майте Каранса „Войната на вещиците” („La Guerra de las Brujas”) продължава! От издателство „Унискорп” са се погрижили втората и третата част на серията да излязат на български, така че почитателите, които Анаид със сигурност си е спечелила с „Кланът на вълчицата” няма да останат разочаровани.

 

„Ледената пустиня” може и да звучи като мразовито заглавие, но тук страстите ще се разпалят още повече. След като стига до шокиращото развитие, че е полу-потомка на арогантните властелини на черната магия, вещиците Одиш, Анаид се чувства изгубена. Майка й се опитва да и разкрие истината за своите младини, за лудите години през които се е влюбила в бащата на Анаид и за последвалия крах на връзката им.

uniscorp_pustinya.jpg

Разкъсвана от горчива обида към баща си, Анаид иска да научи от Селене цялата истина, но дали е готова за нея? И дали ще успее да избистри замъгления си от гняв поглед и да се отърси от противоречивите емоции, които я разяждат, или ще кривне по тъмни пътеки? Предопределена от древното пророчество да властва над света, Анаид може и да не повтори майчините грешки, но това не е гаранция, че няма да направи нови, още по-страшни такива. По петите на момичето са злите вещици Одиш, а напред по пътя я очаква Ледената кралица…

isorkenen

След като вече имаме експозицията в първата част, втората се съсредоточава в развитието на героите. „Ледената пустиня” балансира между нови приключения и ретроспекции, установяващи миналото и произхода на героите, още преди да сме ги срещнали в първата книга. Майте Каранса изненадва приятно като предава голяма част от историята през очите на Селене. Фактът, че „Войната на вещиците” е младежка трилогия не значи, че тук не можем да видим и родителската гледна точка, нали? Отношенията майка-дъшеря между главните героини продължават да вълнуват. Достойно продължение на изпълнената с интриги, магия и приключения вечерска сага.

 

Кулминацията предстои в „Проклятието на Оди”!

Книголина

 

Maйтe Kapaнca e poдeнa пpeз 1958 г. в Бapceлoнa. Cлeдвa aнтpoпoлoгия. Πpeди дa ce пocвeти нa пиcaтeлcĸaтa дeйнocт, e билa пpeпoдaвaтeлĸa в гимнaзиaлнo yчилищe. Πyблиĸyвa пoвeчe oт чeтиpийceт пpoизвeдeния и зacлyжeнo пoлyчaвa пpecтижни литepaтypни нaгpaди, мeждy ĸoитo Haгpaдa нa ĸpитиĸaтa нa Сepa д’Op и Haгpaдa нa Eдeбe зa дeтcĸa литepaтypa. Poмaнитe ѝ ca пpeвeдeни нa: aнглийcĸи, фpeнcĸи, нeмcĸи, дaтcĸи, пopтyгaлcĸи, гpъцĸи, cлoвaшĸи и pycĸи eзиĸ.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s