За всеки влак си има пътници, а вероятно същото важи и за самолетите. А на този самолет съм готов да се возя още дълго! Добре дошли отново на борда на Кети Джей!

Въпросът е, защо се качих чак сега? Красиви сай-фай корици, грабващи заглавия, навяващи романтика и приключения, обещаващи анотации… Сам на себе си се чудя какво ми е отнело толкова време да прочета „Водопади на Възмездието” на Крис Удинг, но все пак – отлагането си има и своите плюсове. А именно – от „Студио Арт Лайн” вече са издали втората и третата (от общо четири) книги от поредицата „Tales of the Ketty Jay”. Днес е ред на втората – „Тайните на Черния Капитан”! 

product_113

Капитан Дариан Фрей отново е изпаднал в немилост. Колегата на На горкия явно му е навик. Човек сериозно започва да се чуди дали човекът не е опериран от здрав разум. За способност да се учиш от собствените си грешки явно дори и не е чувал. Дали притежава инстинкт за самосъхранение е доста спорно… Твърде е възможно всички от гореспоменатите качества да са били отстранени с цел да има място за огромното му его. С други думи – как да не го обича човек! Дариан Фрей просто кефи, и това си е!

f0c5aee5d336cea078425aa5beb1b500

 

По принцип, капитанът на Кети Джей с удоволствие би се забъркал в неприятности от чисто сребролюбие, или пък и дори просто за идеята… Но сега положението му е кажи-речи безизходно, та когато ножът е опрял до кокала нищо чудно, че колегата му капитан Грист с лекота го въвлича в търсене на летателна машина, изчезнала отдавна в далечни и опасни територии… Естествено, предполага се, че самолетът, по чиито следи двамата се отправят е фрашкан със съкровища, а експедицията по неговото търсене преминава през подозирани и неподозирани смъртоносни предизвикателства…

blacklung

И тъкмо, когато Фрей и Грист слагат ръка върху съкровището… то им се изплъзва изпод носа и започва едно шеметно преследване, ама така шеметно, че не усещате как прелитат всичките 600 страници на книгата! А коктейлът на Удинг от сай-фай и фентъзи е прекрасно гориво, благодарение на което приключението и този път поддържа завидна височина на полета (на въображението).

 

Този път авторът е отделил и повече внимание на поддържащите персонажи, някои членове на екипажа на Кети Джей се сдобиват с повечко история, а колкото повече ги опознавате – толкова по-уютно се чувствате на борда!

 

А сега, приготвям се да взема на абордаж и третата част на тази безсрамно добра пиратска одисея! Очаквайте скоро ревюто на „Железният чакал”!

Книголет

 

 

Дариан Фрей е стигнал до дъното. Едва успява да осигурява храна за потъналите в разправии членове на екипажа си и да поддържа разнебитения си самолет във въздуха. Проваля се дори и в най-елементарните грабежи. Животът така се е объркал, че човек вече не може да изкарва хляба си по нечестен начин.

Появява се Капитан Грист. Чул е за разбил се самолет, натоварен със съкровища от изгубена цивилизация, и има нужда от помощта на Фрей, за да се добере до него. Има само един проблем. Самолетът лежи в непроходимите дълбини на отдалечен остров, населен от гигантски зверове и подобни на хора чудовища.

Опасно – да. Самоубийствено – може би. И все пак Фрей никога не е позволявал здравият разум да застане между него и възможността да намери съкровище. Но на борда на този самолет има и още нещо. Нещо, заради което влиятелни хора са готови да убиват. И ако Фрей иска да сложи ръка на него, ще са му нужни всичките му значителни умения на лъжец, измамник и крадец…

Затегнете коланите и се пригответе за още една история за приключения и необуздани удоволствия, пилоти и пирати, големи и демони, измами и двойни игри. Екипажът на Кети Джей се завръща!

Забавна, изпълнена с екшън поредица от приключения с крадци и майстори на двойната игра.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s