В началото на декември почитателите на Ил Сунг На отново имаха повод за радост – вече четвърта книжка от библиографията на корейския илюстратор излезе на български език в симпатичен римуван превод! Виновниците, разбира се, отново са екипът на издателство „Рибка”! След „Хрррр – книжка за заспиването”, „Брррр – книжка за зимата”  и „Игра на криеница” ред е на „Агууу – Книжка за бебетата” (в оригинал – „Shhh – A Book of Babies”)! 

Babies1.jpg

Тъй като това е поредната ни среща с творчеството на Ил Сунг На, мислим си, че авторът няма да ни хване неподготвени. Вече познаваме неговия мек и омагьосващ стил на рисуване – простички контури, оживяващи благодарение на слоевете пищно оцветяване. Знаем също така и че си пада по историите с главни герои животни. И че обича да разказва на най-малките за живота и любопитните особености на различните представители на фауната.

Babies2.jpg

И след като вече знаем за някои куриози в дивата природа що се отнася до спането, прочели сме и веселите рими за навиците около зимуването, и дори сме придобили представа за камуфлажните окраски на някои видове… С какво ли ще грабне интереса ни Ил Сунг На този път?

Babies3.jpg

БЕБЕТАТА! Както сочи и самото заглавие, новото попълнение в колекцията разказва за семейството!

Babies4.jpg

Преди малко казахме, че Ил Сунг На няма да ни хване неподготвени… Сбъркахме! Това вероятно е най-стоплящата сърцето от всичките му приказки, издадени у нас до момента! Макар и също прекрасни, в сравнение с „Агуу” „Книжка за заспиването” идва леко ноктюрна, „Книжка за зимата” пък… ами, хладничка.

babies11.PNG

„Агууу – Книжка за бебетата” обаче е лъчезарна до немай къде! Ще научим как идват на бял свят малките пухкави, пернати, люспести и какви ли не други бебета в природата. И как се грижат за тях различните майки и татковци. А любопитните факти са по традиция в рима.

aguuu-knizhka-za-bebetata-tvardi-koritsi_3.jpg

От илюстрациите струи слънце и неподправена нежност. Темата за децата и семейството е поднесена с много любов!

babies2.PNG

Както винаги, изданието е с качествен печат върху твърд картон, използван не само корицата, но и за страниците. Това прави книжката устойчива на голяма част от премеждията, които могат да я сполетят в детските ръчички, които ще я разгръщат.

Babies5.jpg

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s