„Индийски приказки” е едно от най-примамливите заглавия в поредицата „Приказна съкровищница” на издателство „Софт Прес”. В над 100 страници малки и големи любители на фантастичното, вълшебното и поучителното ще получат цели дванадесет екзотични разказа от далечна Индия!

indiyski-prikazki-original-37420.jpg

А когато говорим за индийски приказки, те действително са малко познати у нас. Не вярвате ли? Опитайте се да назовете една индийска приказка! Вярно, много от нас са чели „Книга за джунглата” и „Рики-тики-тави”, но макар и тяхното действие да се развива в Индия, те не са част от индийското народно творчество. Същото се отнася и до част от приказките на Вилхелм Хауф, който често използва Изтока като декор за приключенията на своите герои.

kolektsiya-prikazna-sakrovishtnitsa-na-narodite-softpres_5_.jpg

А богатата култура на Индия наистина има много да предложи под формата на басни, приказки и легенди. Едновременно класически и нетипични, „Индийски приказки” са чудесно начало на пътешествието в традициите и сказанията на народите в тази земя отвъд хоризонта.

indiiski1.PNG

Смели герои и красиви принцеси, йоги и факири, пищни дворци и древни храмове, духове, божества и други свръхестествени сили, изпитания на силата и смелостт, но също и на вярата, волята и мъдростта…

 

А дали има нещо общо с познатите приказки? Преди всичко това, че доброто винаги надвива злото!

indiiski.PNG

Убедете се сами! Една от приказките, „Златната птица”, можете да прочетете в превюто на книгата тук: http://www.soft-press.com/book/1106/

 

Книголина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s