Серията на Велина Милчева и издателство „Прес” „Приказки на ламариненото петле” има за цел да помогне на родителите да обяснят, а на децата – да разберат. Но въпросите, които книжките от поредицата обсъждат са по-деликатни и по-трудни. Темата на днешната книжка става ясна и от самото заглавие – „Осиновяване – кученцето Лила избира майка”.

osinovqvane.jpg

Кучето Ласи ражда своите кученца, но едно от тях, Лила, се озовава под опеката на котката Маца. С този простичък и невинен начин, с приятни, шарени илюстрации и симпатични животни създателите на книжката поставят въпроса за биологичните и приемните родители.

osino1.PNG

Замисълът е чудесен, изпълнението е добро, но все пак, става дума за въпроси, които всеки родител сам трябва да реши как да поднесе на детето си, тъй че препоръчваме да сами да се запознаете с книжката преди да я прочетете на дете. Напълно е възможно приказката да предизвика въпроси и да породи дискусия, и тогава по-добре да сте подготвени и предварително да сте обмислили евентуалните си отговори.

osino2.PNG

 

Анотация:

Приказки пълни с приключенията на слончета, котенца, кученца и на техните майки, отговарят на трудни въпроси, като:

Какво е смъртта?

Как се раждат децата?

Какво означава да си „осиновен“?

Как да преборим страховете си?

osino3.PNG 

Тази книжка е създадена от специалисти за забавни игри с вашето дете. И ето го най-приятното – тя предлага великолепна възможност и на опитния и на прохождащия читател да изпитат заедно удоволствието от модерната приказка! За да е максимално полезна, родителят трябва да насърчи детето самостоятелно да прочете кратките изречения над картинките и след това да му дочете останалия текст. На всяка страничка има скрито симпатично мишле, което трябва да бъде намерено. Забавлявайте се заедно!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s