Търсите весела коледна приказка с красиви илюстрации, с която да приспите децата в коледната нощ? Ние вече сме я намерили! Нарича се „Изгубеното писмо до Дядо Коледа”, издава се от Унискорп и е първата ни (но надяваме се не и последна) среща с немския илюстратор Валко!

pismo.PNG

Едновременно интересна и топла, разведряваща и сгрящаваща, „Изгубеното писмо до Дядо Коледа” е точно такава приказка, от каквато имаме нужда по празниците! Героите в нея са едно малко зайче – рицар и верният му другар мечок, които се отправят на поход с една благородна цел – да доставят едно нещастно, изгубено писмо на самия Дядо Коледа!

pismo1.PNG

В продължение на 48 пъстро илюстрирани страници героите няма да се спрат и ще се дадат всичко от себе си, за да доведат своята мисия до успешен и щастлив край! По пътя си ще се срещнат с различни обитатели на заснежената гора и ще докажат, че понякога дори и коледните чудеса имат нужда от мъничко помощ и добри приятели!

pismo2.PNG

Рисунките носят едновременно усещане за майсторство и професионализъм, но и за детска невинност и приказна атмосфера. Животинчетата са мили и симпатични, в добрите традиции на немските анималистични поредици като Der kleine Rabe Socke („Гарванът, малкият пакостник”) и Der kleine Eisbär („Малкото полярно мече”).

pismo3.PNG

Текстът и илюстрациите са дело на Валко, който може и да не е сред най-познатите автори на детски книжки у нас, но неговата поредица „Зайко и Мечо” (в оригинал „Hase und Holunderbär”) се радва на голяма популярност както в родната си Германия, така и в други европейски държави и до момента от книжките са продадени над 180 000 копия. Дано и у нас видим още от неговите горски приказки!

pismo4.PNG

Ненко Генов

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s