Хей! Я не надзъртайте! Никой ли не ви е казвал, че е невъзпитано да се четат чужди дневници? Е, този път ще направим изключение! Готови сме на компромис само и само да разберем какво се случва по-нататък с нашата приятелка Ники Максуел – главната героиня от „Дневниците на загубенячката” от Рейчъл Рене Ръсел!

Ако сега се качвате на борда, ще отбележим, че Рейчъл Рене Ръсел пише книжките заедно със собствените си дъщери – по-голямата, Ерин, удря едно рамо с писането, докато Ники помага с рисунките. И не, съвсем не е съвпадение, че и главната героиня също се нарича Ники!

dork7

Тъй като вече ревюирахме първите няколко части (издадени на български от „Студио Арт Лайн”) героите вече са ни познати, но книжките са така написани, че дори и да захапете поредицата от средата или да ги четете разбъркано пак няма да имате проблеми. Ние обаче ги караме наред, и препоръчваме и вие да следвате номерацията, най-малкото защото така няма да се объркате кои от дневниците вече сте прочели и кои не, а и точно първата книжка представя цялата ситуация и ни запознава с персонажите. (Ако сте пропуснали предното ревю, може би е по-добре да започнете от него, ще го откриете тук – )

product_147

„Истории от една не толкова грациозна ледена принцеса” е подзаглавието на четвъртата книга от серията. Поредната порция поверителни записки ни разкрива как Ники открива, че възлюбеният й, Брандън, работи като доброволец в приют за животни. Естествено, това кара Ники да му се възхищава още повече. И с право – момчето е симпатяга, а в тази книжка наистина ми се издигна в очите.

product_191.jpg

Кофти новината е, че приютът е пред затваряне! Ники решава да се опита да помогне, но набирането на средства не е лека работа. За щастие, тъкмо на време бива организиран благотворителен конкурс – състезание по кънки на лед. Ники се включва, заедно със Зоуи и Клоуи. Ето ти добра възможност да спасиш приюта, което само по себе си е достатъчно благородна кауза, а фактът, че безспорно това би привлякло вниманието на Брандън… или направо би пленило сърцето му!

dork11.PNG

Е, именно с користната цел да постигне последното, в състезанието се записва и ужасната Макензи! Нали не сте очаквали да ни се размине без нея? Първа кипра за всяка ситуация, която би й позволила да се изтъкне и да бъде център на внимание, и като за капак, също хвърлила око на Брандън, Макинзи няма никакви намерения да пропуска този шанс!

product_158.jpg

В „Дневниците на загубенячката 5 – Истории от една не толкова умна Гспожица Всезнайка” Макензи започва да пише! 

Не, не в дневника разбира се. И да, ние също сме изумени, че може да пише нещо повече от SMS-и и злобни коментарчета в интернет, но спокойно – неприятната съученичка на Ники не се е надскочила много. Макензи пише клюкарски новини. Жълтата преса май е идеалното поприще за надувка като нея. Ники обаче трябва да я държи под око, защото току виж взела да разпространява слухове за нея… или още по-лошо, за Брандън!

product_190.jpg

А от къде може Ники най-добре да противодейства на Макензи? Разбира се, от екипа на училищния вестник! И така, нашата Ники развива внезапен интерес към всичко свързано с пресата и журналистиката, и хоп – озовава се в редакционната колегия на вестника! До тук – добре…

dork9.PNG

Сметките й обаче и този път излизат криви, защото Ники съвсем не е предвидила кореспонденцията с многото читатели! А в ролята на си на Госпожица Всезнайка тя е длъжна да чете всички писма с въпроси и молби за помощ и да раздава съвети на нуждаещите се. Хей, че тя собствения си живот едвам успява криво-ляво да нареди, та какво остава да дава акъл на половината училище?! Къде ли ще му излезе края?

Ще разберете утре на „Книжни Криле“, когато ще продължим да ревюираме серията „Дневниците на загубенячката”!

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s