Във втората книга, „Дневниците на загубенячката 2 – Истории от една не толкова популярна купонджийка” неволите продължават! Във втората книга, „Дневниците на загубенячката 2 – Истории от една не толкова популярна купонджийка” неволите продължават! 

product_103.jpg

Въпреки, че Ники вече си има две верни приятелки в новото училище – намерила си е компания в лицето на Клоуи и Зоуи, но все пак си има и съпернички! Една определена особа (същата онази проклета Макензи Холистър, която й вгорчаваше живота и в предната книга!) разпространява слухове, че е поканена на училищните танци от същото момче, към което Ники храни такива симпатии и за което се е надявала че ще я покани на партито. Е, явно всичко е изгубено!

dz2_2.PNG

На Ники не й остава нищо друго освен да потъне в самосъжаление… или да се хвърли с главата напред в работа и ангажименти, та дано забрави за поражението си. И така, тя се записва заедно с приятелките си като доброволец по почистването след партито, а и обещава да помага и да наглежда дечурлигата по време на Хелоуин партито на малката си сестричка. Колко благородно от нейна страна! И благородството й бива възнаградено, защото… Ами оказва се, че всъщност всичко това с поканите са били само клюки и слухове, измислици на Макензи!

product_194.jpg

И ето, че Ники получава мечтаната покана от страхотния симпатяга! Дали я приема? Естествено! Но след като вече си уреди толкова много ангажименти за същата вечер май никак няма да й е лесно да бъде на толкова места едновременно! Ще се справи ли, или всичко ще се стовари върху главата й и това ще е поредната катастрофа, която ще бъде записана в „Дневниците на загубенячката”?

product_121.jpg

„Дневниците на загубенячката 3 – Истории от една не толкова талантлива поп звезда” отново поставя Ники Максуел между чука и наковалнята! Вечната й опонентка Макензи има на телефона си ужасяващ видео файл! Записът доказва, че именно бащата на Ники е училищният унищожител на вредители. Истината за това, как Ники се е озовала в Уестчестър Кънтри Дей е на път да излезе на яве… освен ако Ники не върви по свирката на Макензи!

product_193.jpg

Училищната дива изнудва нашата Ники и то точно преди училищния конкурс за таланти! И за да се усложнят нещата допълнително – отношенията между Ники и приятелките й се изострят, а самата тя бива поканена да участва в поп-група, един от чиито членове е и Брандън – момчето, в което е влюбена.

product_131.jpg

„Дневниците на загубенячката 3½ – Как да си направиш дневник на загубенячката” разказва поредната история от серията, но и разчупва формата на предните книжки, като предлага на читателите възможността дейно да се включат в довършването и донаписването на дневника, или пък дори да си създадат свой собствен такъв. Ха, да видим сега какво сте научили през предишните три части и дали ще се справите с предизвикателството!

С Ники Максуел се е случило възможно най-лошото… изгубила е дневника си! От момента, в който започва да учи в новото училище, тя записва в него всичките си тайни и ако го намери погрешният човек, с нея е свършено! И така започва голямото търсене, за да може тя да го намери, преди да го е направил някой друг…

 Тази специална книга включва и супер съвети от Ники, които ще ви помогнат да започнете свой собствен дневник, в който да записвате преживяванията си и да рисувате. Излейте на страниците му цялата си загубеняческа креативност!

product_192.jpg

Поредицата „Дневниците на загубенячката” е определяна като „Дневникът на един дръндьо за момичета”, и приликите между двете поредици са очевидни. Структурата и замисълът са доста подобни, но е хубаво, че имаме и момичешката перспектива върху нелекия живот на подрастващите.

dz2_3.PNG

Интересното е, че реално съм се сблъсквала със ситуации, които са доста подобни на тези, описани от Ники (или от Рейчъл Рене Ръсел и двете й дъщери). Нещо повече – в един от класовете, в които преподавам действително има момиче, което рисува подобни илюстрации и комикси за себе си и своите съученички! Така че, макар и „Дневниците на загубенячката” да са си художествена измислица и силно драматизирани, то и доста от днешните момичета преминават през подобни драми в своето ежедневие в училище. Мисля, че това е доста показателно доказателство, че книжките са напипали не само езика и изразните средства, но и вълненията на своята аудитория.

dz2_6.PNG

Друго, с което книжките могат да се похвалят е, че макар и придържайки се към един и същи формат, те все пак успяват да не се повтарят и да откриват нови истории и нови конфликти. А какви ще са те в следващите части? Бъдете нащрек за следващото ревю, в което ще ви разкажем и за тях, отново тук, на „Книжни Криле”!

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s