Събитието ще се проведе между 8 и 11 декември в зала 4 на НДК

unnamed.jpg

Форумът ще бъде открит с дискусионен панел на тема „Те четат: Мит или реалност са четящите деца на възраст 10-18 г.?“, в който ще се включат родители, деца и специалисти, сред които учителят Аглика Дамаскова от частно начално училище „Увекинд“, преводачът, журналист и преподавател Мариана Мелнишка, Мира Друмева от литературна агенция Andrew Nurnberg Associates, Мария Пеева от блога „Мама Нинджа“ в ролята си на майка на четири деца и изпълнителният директор на издателство „Егмонт“ Велизара Добрева, а модератор на дискусията ще бъде Валентина Стоева от фондация „Детски книги“.

В рамките на „ЕГМОНТ на живо“ ще бъдат представени за пръв път и двата най-нови проекта на издателството – книгите „Пакта: Началото“ (http://egmontbulgaria.com/3032.html) и трите издания по късометражния филм „Легенда за първия кукер“ на създателите на анимационния филмов проект „Златната ябълка“ от Студио Змей (http://egmontbulgaria.com/676/).

Един от акцентите на събитието ще бъде книжното парти, което ще се проведе от 18.30 ч. на 9 декември, когато фенове ще имат възможността да се включат в косплей конкурс с награди и да се срещнат с любими свои автори като Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Рейнбоу Роуъл чрез видеоразговори на живо.

Краси Зуркова също e сред писателите, които ще се включат в събитието дистанционно, а българските й почитатели ще могат да се срещнат с нея в 19.00 ч. на 8 декември. Емил Конрад и Цветослав Цонев – Цуро ще се присъединят към форума в 11.00 ч. в неделя, 11 декември, а почитателите на фотографията ще могат да поговорят с Вихрен Георгиев от People of Sofia в два от четирите дни на събитието и да се насладят на изложба с подбрани кадри на фотографа, които ще могат да бъдат закупени на място.egm.PNG

Освен всички срещи „на живо“ от издателството са подготвили и образователни работилници за деца в партньорство с CoderDojo България и открити уроци на литературна тематика с ученици от столични училища. За най-малките ще има и детско парти с любими герои от книгите на „Дисни“, а по-креативните ще могат да се включат в работилници за персонализирани текстилни торби, книгоразделители и пиксел арт.

На място посетителите ще могат да закупят и ексклузивни текстилни чанти с тематичен книжен дизайн, както и подаръчни ваучери за онлайн магазина на издателството. В зала 4 на НДК ще ги очакват и очила за виртуална реалност, фотокът за книголюбители и детска творческа работилница.

Събитието се осъществява с подкрепата на „Аз чета“.

 

„ЕГМОНТ на живо“ във фейсбук:

www.facebook.com/events/1132369343536737

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s