Помислете си за онези малки, понякога почти незабележими неща, които правят Коледа истински празник! Рисунките по заскрежените стъкла, скърцащият звук на стъпките в снега, ароматът на борови иглички и мирисът на прясно изпечени курабийки, блясъкът на играчките по елхата… Ето такива малки, но много истински и стоплящи са и „Коледни приказчици” на една от нашите любими детски писателки – Весела Фламбурари.

Приказки и приказчици, някои съвсем леко по-дълги от коледна картичка, но въпреки всичко преливащи от празнично настроение!

koledni

Всъщност, една от приказките дори е посветена на коледните картички! Ще видите, че при картичките (почти като и при хората) не цветовете са важни, а добрите намерения! Ще видите също и че понякога си струва да дариш красота и щастие в една единствена нощ, вместо да прекараш шест хиляди осемстотин трисет и шест години мирно и тихо. Ще се убедите и че десетина дни преди Коледа положението става напечено не само за домакините, но и за самия Дядо Коледа!

elhata_002

„Коледни приказчици” на Весела Фламбурари може и да не се намира лесно по книжарниците, но авторката се е погрижила книжката да може да достигне до всяко българско дете, от близо и далеч, публикувайки я в интернет. Можете да прочетете коледните приказки тук: http://www.public-republic.com/magazine/2011/12/80625.php

elhata_003

 

А сега една препоръка! Заедно с шоколадче от коледното календарче, защо в отброяване на дните преди Коледа не си прочитате всяка вечер и една коледна приказка? 🙂 Ще видите, че празникът ще дойде по-бързо, от колкото очаквате! Всъщност, той ще започне още с първите редове!

10_dni_do_koleda_2

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s