Един поглед е достатъчен да се влюбите в илюстрациите на Рут Сандерсън, а в „Снежната царкиня” (изд.„Софт Прес”) тя наистина е надминала себе си. Автор и илюстратор, който с обич и внимание претворява любими класически приказки, този път Рут Сандерсън се е спряла върху руската народна приказка за Снежната царкиня.

snezhnata-tsarkinya-tvardi-koritsi.jpg

Само не я бъркайте със „Снежната кралица” на Андерсен. Макар и с доста подобни заглавия, приказките са съвсем различни истории. Тук няма да се срещнете с Кай и Герда, нито пък с разбитото на милион парчета дяволско огледало.

snezhnata-tsarkinya-tvardi-koritsi_1.jpg

„Снежната царкиня” е вълнуващ разказ за себеотрицание, саможертва и силата на любовта. Митичната Снежна царкиня ще разбере, че дори безсмъртието не значи нищо, когато не можеш да го споделиш с любимия човек.

snezhnata-tsarkinya-tvardi-koritsi_2.jpg

Рут Сандерсън е свършила превъзходна работа с написването на историята, а илюстрациите й са просто приказни! Дори когато рисува снежна пустош, тя съумява да й придаде чувство за магия и приказна омая. Майсторство и талант с висше си личат от всяка страница и съвсем няма да преувеличим ако наречем американската художничка жив класик!

snezhnata-tsarkinya-tvardi-koritsi_3.jpg

„Снежната царкиня” е съкровище за всяка детска библиотека и със сигурност ще донесе много наслада на малки и големи любители на приказките и красивите илюстрации.

snejna1.PNG

Можете да разгледате и поръчате „Снежната царкиня” тук – http://www.soft-press.com/book/1203/

 

Любимата история Снежната царкиня оживява пред малкия български читател по нов начин благодарение на изумителните илюстрации на световно признатия художник Рут Сандерсън. Сандерсън завладяващо разказва класическата приказка и поднася на децата своите илюстрации-шедьоври. Детайлните и пищни костюми, ледените замъци, снежните пейзажи и живите лица създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

 Рут Сандерсън е световноизвестен детски илюстратор с над 80 книги и многобройни отличия. Магията на нейните илюстрации се крие в изящните маслени платна, излъчващите светлина текстури и детайлност отвъд съвършенството.

 

Посетете и официалния сайт на Рут Сандерсън, където можете да се насладите на още нейни творби, както и да научите повече за нея и книгите й: http://www.ruthsanderson.com/

Гледайте краткия документален филм „Танцуващи принцеси: Приказното изкуство на Рут Сандерсън”, съпътстващ изложбата на художничката в музея „Норман Рокуел”. Ще научите много интересни неща за живота и вдъхновението на Рут Сандерсън, както и за техниката й на работа.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s