„Дванайсет танцуващи принцеси” е една от най-популярните и обичани приказки, публикувани от Братя Грим. Сега обаче пред нас се разкрива възможност да преживеем приказката отново, преразказана по невероятно красив начин от талантливата Рут Сандерсън!

12tp.PNG

Автор и илюстратор с над 90 заглавия в библиографията си, Рут Сандерсън от малка е влюбена в творчеството на Братя Грим. От пръв поглед си личи, че да разкаже отново „Дванайсет танцуващи принцеси” за днешните деца за нея е истинско призвание. Тя успешно е успяла да адаптира текста за съвременната аудитория, запазвайки всички детайли от сюжета и допълвайки магията на историята с вдъхновяващите си илюстрации. А благодарение на изд. „Софт Прес” сега имаме възможността да се порадваме и на българско издание!

12tp1.PNG

Платната на Рут Сандерсън са истински шедьовър на илюстрацията. Богати на детайли, с прекрасни цветове, въздействаща светлина и майсторски композиции, те наистина пренасят читателя в центъра на действието.

12tp0.PNG

С помощта на текст и четка, Рут Сандерсън не просто разказва, тя кара приказките да оживеят пред очите ви. Реализмът на нейните творби ще ви накара действително да повярвате във всяка вълшебна история!

12tp2.PNG

Вижте трейлъра на книгата:

Гледайте краткия документален филм „Танцуващи принцеси: Приказното изкуство на Рут Сандерсън”, съпътстващ изложбата на художничката в музея „Норман Рокуел”. Ще научите много интересни неща за живота и вдъхновението на Рут Сандерсън, както и за техниката й на работа.

 

Можете да разгледате и поръчате „Дванадесет танцуващи принцеси” тук – http://www.soft-press.com/book/1202/

 

Посетете и официалния сайт на Рут Сандерсън, където можете да се насладите на още нейни творби, както и да научите повече за нея и книгите й: http://www.ruthsanderson.com/

12tp3.PNG

Издателство „Софт Прес” вече пусна и още книги на Рут Сандерсън, които също ще ви представим на „Книжни Криле”!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s