Всички познавате поредицата „Чародейства“ на Егмонт България. Серията висококачествени илюстровани издания, преразказващи истории от анимационните шедьоври на Дисни и Пиксар. Я сега си представете, че към тях се присъединява и книга по български анимационен филм! Невероятно, но факт!

Даваме думата на Егмонт за повече подробности:

Новината бе споделена вчера от аниматорите от Студио „Змей“ на пресконференция по повод премиерата на очаквания с огромен интерес от многобройните фенове късометражен филм „Легенда за първия кукер”.

Предстоящите книги ще пресъздадат сюжета на филма и ще разкажат предисторията на бъдещия сериал. Изданията включват илюстрована книга, рисувателна книжка и занимателна книжка със стикери, като всички те ще бъдат представени за първи път в 16 ч. на 11 декември в зала 4 на НДК, в рамките на събитието „ЕГМОНТ на живо”, и ще бъдат в продажба в търговската мрежа от 12 декември.

15253370_10154536369720380_8712131066562839412_n.jpg

„Легенда за първия кукер” разказва за размирни времена, белязани от борбата на хората със злите сили. Спасението на хората идва като дар от Самодивите, даден на най-добрия майстор-ковач в Кукерово. Той изковава магически чанове, които освобождават хората, и поставя началото на традициите на воините кукери. Всяко малко момче мечтае да стане кукер. А братята Влад и Бран не са изключение…

Късометражният филм „Легенда за първия кукер” е финансиран изцяло от дарители чрез кампания в платформата Kickstarter. В продължение на пет месеца по него работят 22-ма професионалисти – аниматори от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката към филма е дело на младия български композитор Георги Стрезов, а в записването й участва оркестър от над 40 души.

 

За „Златната ябълка“

 

„Златната ябълка“ е първият по рода си анимационен проект с над 40 000 последователи в интернет и вярна база от почитатели в цял свят. Идеята на сериала на Студио „Змей“ успява да създаде общност, обединена около неговата кауза – опазването и популяризирането на българската фолклорна памет и поставянето на основите на едно съвременно анимационно студио на световно ниво у нас. Екипът, работещ върху сериала, се състои от над 20 професионалисти в сферата на анимацията и шоубизнеса, ситуирани в България, Италия, Ирландия, Германия, САЩ и Кипър, с опит в големи компании като Cartoon Network, Warner и Ubisoft.

През 2015 г. 1100 души даряват средства за проекта, превръщайки „Златната ябълка“ в най-успешното българско начинание, реализиращо се изцяло чрез групово финансиране в популярната интернет платформа Kickstarter. Благодарение на огромната подкрепа на верните фенове и партньори на бъдещия сериал премиерата на трейлъра се превръща в събитие с международен отзвук и бързо събира близо половин милион гледания в YouTube.

 

Полезни връзки:

Facebook страница на „Златната ябълка“: www.fb.com/goldenappleseries

Официален уебсайт на сериала: www.goldenappleseries.com

Трейлър на сериала: www.youtube.com/watch?v=gb1a78dyWrM

Kickstarter кампания: http://www.kickstarter.com/projects/goldenapple/the-golden-apple-series

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s