Снежанка, но не каквато я познавате… Ревнива кралица, красив принц, прелестна принцеса и една отровна ябълка… а сега се запознайте с истинската история на Снежанка, разказана без задръжки!

 

Да й се не надява човек на тая Сара Пинбъра. Бъдете предупредени – „Отрова” (изд. Студио Арт Лайн) наистина е без задръжки. Злата кралица е студена, безсърдечна и манипулативна, както подобава, но Пинбъра не се свени да подчертае, че уменията й да се изявява като кукловод на краля (и не само) се коренят в… да го наречем, природните й дадености и уменията й да се възползва от тях.

Poison_cover_curves.indd

Мотивите от класическата история са преработени, осъвременени и поднесени с пикантни сцени, които не оставят никакво място за съмнение – това е приказка само за възрастни.

 

Препратките към други приказни герои (Хензел и Гретел, Аладин…) бяха любопитни, но не съм сигурна дали книгата е за мен. Лично мен, провокативното съдържание ме остави с доста противоречиви чувства.

product_441.jpg

Във всеки случай, ако нямате против известна доза еротизъм и някой и друг скандализиращ параграф, то спокойно можете да дадете шанс на „Отрова”. Действието върви бързо, а броят на страниците (148) спокойно спокойно позволява да прочетете книгата и на един дъх.

 

„Отрова” е първата книга от трилогията Tales from the Kingdoms, и макар да не ме грабна, все пак ме кара да изпитвам известно любопитство как се е справила Сара Пинбъра с преразказите си на „Пепеляшка” и „Спящата красавица”. Ако търсите секси приказка, „Отрова” е вашата книга.

sarah

Книголина

Advertisements

One thought on “„Отрова” от Сара Пинбъра

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s