Дочухме мълвата от нашия приятел Александър Торофиев. Явно, че да постави началото на Новата вълна на книгите-игри в България далеч не му е достатъчно. Не му стига и това, че книгата му игра за Българ оглави класациите за бестселъри на издателство „Сиела“. Сега Ал Торо се е хванал с нов, още по-мащабен и амбициозен проект, който макар и да не е пряко свързан с книгите и четенето, все пак грабна вниманието ни и решихме да ви разкажем повече по темата.

Grimm Forest е игра в света на Братя Грим! Но не смекчените им, олекотени варианти с шарени илюстрации, а оригиналите, базирани на стари германски легенди и пропити с готически хорър.

Анимираният трейлър ни спечели с чудесната си атмосфера и високото качество на илюстрациите, дело на талантливия Филип Цонкин. Посетете и сайта на проекта, за да разгледате страхотните концептуални рисунки и уолпейпъри!

Ние лично нямаме търпение да видим повече! Всичко до тук изглежда повече от обещаващо и стискаме палци за успеха на проекта!

Под секрет ще ви кажем, че към играта има предвидена и прилежаща книга-игра!

А сега, оставяме на Ал Торо и компания да представят проекта със свои думи…

Grimm Forest вече набира скорост в Kickstarter

Българска компютърна игра събира финансиране от фенове в Kickstarter от тази сутрин. Играта носи името Grimm Forest и действието в нея е вдъхновено от най-страховитите приказки на Братя Грим.

Освен мотиви от добре познатите приказки, в Grimm Forest има множество елементи от българския и славянския фолклор.

Разработчиците от Big Moustache Games са си поставили за цел да съберат €55 000 от Kickstarter кампанията си, за да създадат базовата версия на играта си, като феновете вече показват сериозен интерес.

“Играчите ще трябва да работят заедно, за да оцелеят сред вековна прокълната гора, в която хората определено не са добре дошли.”, обяснява единият от създателите на играта, Александър Торофиев. “Играта има стратегически и ролеви елементи, социални интеракции, както и похвати от книгите-игри. ”

Екипът зад играта има дългогодишен опит в гейм индустрията и десетки създадени игри в портфолиото си. В биографията си творческият директор Ивелин Иванов има заглавия като Tropico 2 & 3, X3: Reunion и X3 Rebirth. Гейм дизайнерът Александър Торофиев пък е гейм дизайнер и продуцент на мобилната стратегия Seasons of War, а у нас е по-известен като Ал Торо – автор и издател на книги-игри.

Повече информация за Grimm Forest и създателите й може да се намери на официалния сайт на играта, както и в самата Kickstarter кампания и във Facebook.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s