„Инфинити Дрейк: Синовете на Скарлати” на Джон Макнали – готина екшън-приключенска книга за подрастващи, а-ла „Младият Джеймс Бонд” среща „Скъпа, смалих децата”.

 

Главен герой с име, подходящо за комикс персонаж или екшън фигурка? – check! (В интерес на истината, казва се Фин! Но на корицата Инфинити Дрейк звучи доста по-яко, така че – псевдонимът върши работа)

 

Чичо-учен? – check! (Леко шантав, нали…)

 

Маниакален злодей с план за завладяването на света? – check! (Напълно шантав!)

 

А сега, затегнете колана! Инфинити Дрейк и неговият отряд ще свършат това, което пестицидите явно не могат, а именно – да отърве света от атаката на мутирали оси!

 

Не, не, макар и мутирали, осите не са гигантски. Те са си що годе нормален размер… Което обаче не може да се каже за самия Инфинити Дрейк! В сравнение с него Инч Хай е същински колос!

product_215.jpg

Малокалибреният тарикат Фин вече се е сдобил и с втора книга, The Forbidden City, а дали ще я видим и преведена на български – това не знаем! Във всеки случай, поредицата явно има успех, защото е обявена и трета.

 

Джон Макнали се е погрижил романът му да има обилни количества kid-friendly екшън, добре балансиран при това, в нормата за аудиторията на книгата. Т.е. при все всички ситуации, в които животът на героите е в опасност, сцените са вълнуващи, но не и брутални.

Drake-book.jpg

Много приятно четиво за 10-13 годишни момчета, пък защо не и за татковци, зажаднели за нещо по-леко и ненатоварващо 🙂 Всъщност от „Инфинити Дрейк: Синовете на Скарлати” би излязъл доста добър семеен филм!

 

Инфинити Дрейк и неговият чичо, учен, са призовани да присъстват на кризисно заседание. Могъщ и откачен злодей смята да унищожи света, като пуска био оръжие – мутирали Скарлати оси. Милиони са в опасност, но чичо Ал има откачен план… Възнамерява да смали елитен военен отряд, който да унищожи осите. Но двоен агент проваля мисията и сега Фин е 9 милиметра висок, а тежестта за спасяването на света лежи на мъничките му плещи.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s