„Това са първите стъпки на един издателски проект, който – надявам се с цялото си сърце – ще заслужи правото си да живее. Естествено, бих се радвала ако заглавията в него имат пазарен успех, но сто хиляди пъти повече бих се радвала, ако просто бъдат смислени за читателите, които ще срещнат по пътя си. Силно вярвам, че книгите в България заслужават издатели, които виждат в тях нещо повече от стока с корична цена и умеят да уважават духа им. Това означава, че уважават и читателите си. Дано времето ми даде шанс да увелича броя на тези издатели с още един. А и защо не? В крайна сметка, нали нашите желания творят действителността?

 

Тези думи привлякоха вниманието и предизвикаха любопитството на нашия екип. С тях през 2008 година Христина Симеонова представя издателство „Ела”. Заглавията, които „Ела” издава се броят на пръстите на едната ръка, а днес издателството вече е прекратило дейността си, но в търговската мрежа все още можете да откриете пъстрите издания!

 

Искаме да ви представим двете книжки от серията „Хрумки щури за сладури”, с автор… М. Мишка 🙂 Веселите заглавия и шарените корици, които заедно с вътрешните илюстрации са дело на любимата ни Мая Бочева веднага ни спечелиха! А щом разгърнахме книжките веднага си пролича, че са създадени с много ентусиазъм, любов и внимание.

knijka2 -d- str 8-9.jpg

А ето какво сподели и самата Мая за познанството си с Христина Симеонова и работата си по „Хрумки щури за сладури”:

 

„Запознах с нея покрай предаването „Часът на мама“, в което участвах с една друга книга, „Рецептите на Мати“ на тогавашната управителка на Зала Мати в НДК. И бяхме на гости на предаването и Хриси много хареса книжката и така се запознахме.Тя е супер мила и е готин човек! С нея се работи с лекота! Някак неусетно направихме книжките. И двамата дизайнери, които направиха оформлението са ми приятели – с единия тя се беше свързала случайно – Бъкси, а другият – Чочо – направи оформлението на втората книга. И двамата са много добри!”

 

Съгласяваме се!

knijka2 -d- str 16-17.jpg

Всъщност, двете книжки биха били чудесни учебни помагала за начален курс, съчетавайки елементи от природознанието и ръчния труд!

 

А ако обичате да прекарвате време с деца, то „Хрумки щури за сладури” ще ви предоставят достатъчно идеи и задачки, с които да запълните поне няколко съботни следобеда през приближаващите мразовити месеци! Все пак, мотото на книжките е „С подръчни средства. За сръчни деца и родители“.

knijka2 -d- str 30-31.jpg

Цената е повече от примамлива за високото качество на изданията. Твърди корици с чудесна полиграфия, изненадващо добра изработка за подобен тип детска книга!

 

Първата книжка е „Фантазии от картон + още нещо”.

Fantazii_ot_karton_-_korica.jpg

Втората книга пък се нарича „Мога да направя това!”

knijka2 -a- korica.jpg

„Книжките от поредицата съдържат любопитна и полезна, богато илюстрирана информация за някои от най-популярните и обичани от децата животни: тяхната символика в различните народи и култури, плюс любопитни факти за живота и навиците им.” – казва Христина Симеонова.

knijka2 -d- str 48-49.jpg

„Книжките имат и специални приложно ориентирани раздели, които показват как с подръчни материали в няколко прости стъпки може да се изработи фигурка на съответното животно – кукла, карнавална маска, картичка, украса за дома и т.н. Приложните идеи дават възможност на детето да се почувства като малък майстор, изработвайки нещо със собствените си ръце, но те също така са възможност и за няколко вълшебни мига, прекарани заедно с мама и татко, за споделено време и позитивни емоции, които със сигурност остават сред най-трайните спомени в паметта.”

knijka2 -d- str 46-47.jpg

Самоиздаването и саморазпространението съвсем не са лека задача, тъй че ако харесате това, което виждате, но не можете да откриете книжките в книжарниците около вас, моля посетете блога на издателство „Ела” – http://elapublishing.blogspot.com/ Там ще откриете допълнителна информация за книгите, както и телефон за контакт, чрез който можете да се сдобиете с тях!

knijka2 -d- str 60-61.jpg

Книголина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s