Празничният декември наближава и няма по-подходяща време за да преживеем отново приказката на Е. Т. А. Хофман, „Лешникотрошачката”. И богато илюстрираната адаптация на Валерия Докампо идва точно в подходящия момент! 

product_462.jpg

Приказката на Хофман е написана през 1816, но през 1892 се превръща в либрето за балета на Чайковски. Днес „Лешникотрошачката” е вероятно най-известната творба и на двамата. (Като балет по популярност й съперничи единствено „Лебедово езеро”).

the-nutcracker-9781481458290.in05.jpg

От 50те години на миналия век та до ден днешен, балетът традиционно се играе на сцената на Нюйоркския градски балет през ноември и декември. Спектакълът е световно известен, невероятно произведение на изкуството, на което се наслаждават поколения наред. През 1993 е заснет и като филмова версия.

 

Именно този спектакъл служи като вдъхновение за Валерия Докампо в създаването на тази книга. Композициите, цветовата гама, сценографията и костюмите на представлението на Нюйоркския градски балет стават основа и отправна точка за визията на изданието. Валерия Докампо създава елегантни и пленителни илюстрации, чрез които историята оживява в четиридесет цветни страници.

nutracker.PNG

Навечерието на Коледа е. Очите на Мари блесват, когато получава подарък лешникотрошачка от своя кръстник. Но това не е обикновена играчка – през нощта лешникотрошачката оживява и заедно с Мари се впускат в пътешествие през чудни светове…

the-nutcracker-9781481458290.in01.jpg

„Лешникотрошачката” на Валерия Докампо е издадена от Студио Арт Лайн и може да се похвали и с висококачествена полиграфия, каквато се полага на такава книга.

the-nutcracker-9781481458290.in06.jpg

Една от най-любимите коледни истории е преразказана с галещи окото образи, които предизвикват естетическа наслада у млади и стари. Чудесен подарък за любим човек по случай наближаващите празници!

nut2.PNG

Книголюба

product_463

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s