БАНАНАААААААА!!!!! (Съжалявам, не се стърпях!)

 

Хм-кхммм… Така, а сега, вече сериозно – ето го ревюто.

 

Всъщност, каква сериозност, щом става дума за Миньоните? НИКАКВА!

Дали ги обичате, дали ги мразите, не може да им се отрече – Миньоните завладяха света, и за отрицателно време задминаха по популярност камара други анимационни персонажи. Те дори изместиха монохроматичните си колеги, Смърфовете от трона! На мода е жълтото!

minions6.PNG

Персонажите са гениално прости, хуморът с тях е винаги на лице, и е разбираем навсякъде по света! Езикът на Миньоните няма нужда от превод, защото физиономиите и действията им казват всичко. Да не забравяме и тънките им гласчета, с които всяка пародирана песен става хит с милиони гледания в YouTube, който децата въртят на loop 🙂 Мдааа, неразбираемо плямпащите жълтурковци сигурно ходят по нервите на доста родители.

minions5.PNG

При все, че Миньоните откраднаха светлината на прожекторите от Гру и Доктор Нефарио, напълно очаквано беше те да се сдобият и със свой собствен филм. Но ето, че са се сдобили и със свой собствен комикс!

minyonite-1-banana_port.jpg

Първият том е издаден от Студио Арт Лайн, чийто дежурен преводач не се е озорил много с 48-те страници. Текстът е сведен до минимум (има много малко буквички, дори за комикс) и верни на духа на филмите, историйките разчитат на динамични визуални гегове. Очаквайте обилни количества slapstick хумор, или иначе казано – неща ще падат, ще се разпадат, ще гърмят…!

minions1.PNG

Историите са кратички, най-често една страница, а-ла стил comic strip, и са подобни на сторибордове за кратки филмчета и сценки. Това прави „Миньоните: 1. Банана!” четиво, което дори и да си в детската градина пак ще можеш безпроблемно да си четеш сам! (Но говорим за разчитане на историята и възприемане на визуалното, не за четене на текст.)

minions2.PNG

Готиното е, че вместо да ни пускат някакви комикси скалъпени набързо с рендерирани 3Д изображения или сток-картинки, тук си имаме приятен за окото арт, дело на Рено Колин ( http://renaud-collin.be/ ) и Дидие А-Куун ( http://didierahkoon.blogspot.com/ ). Вторият от двамата всъщност е storyboard artist, който освен по филма „Миньоните” е работил и по „Лоракс”, последната „Ледена епоха”, „Сами вкъщи” и др. Така че, тук пипат професионалисти, и стила на комиксите е максимално близък до този на филмите. Всъщност, нищо чудно някои от историите в „Миньоните: 1. Банана!” всъщност да са сценки, отпаднали от сториборда на филма!!

Шарено, непретенциозно, забавно и много подходящо за разпускане, дори и в кратка почивка 🙂

minions4.PNG

Zedd

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s