Днес ще се потопим в „Сребърният вир”, книжка втора от поредицата на Ейми Трий и издателство „Enthusiast” „Търсачи на талисмани”. 

 

Я да видим сега, дали не ни липсва нещо от първата книжка?

40_book_cover_image_1.png

Харизматична и интересна главна героиня с готино име? – Тук! (Нали не сте забравили за Сезам Браун?)

 

Приказна страна, населена с магически същества, в която има верни приятели и пъклени злодеи? – Тук! (Добре дошли отново в Каризма!)

 

Занимателен и интригуващ стил на писане? – Тук! (Ейми Трий държи нивото с език, който е подходящ за малки читатели без да е простоват, сух или елементарен.)

 

Чаровни илюстрации? – Тук! (Художничката Гуен Милард определено си знае работата!)

 

И разбира се – талисман, част от гривната на кралица Каризма? – Тук! (Веднага си го закачете на гривната от предната книжка!)

talis2_1.PNG

Сезам откри сърцето – първия от тринайсетте талисмана от гривната на кралица Чаровна. Но мисията на момичето едва сега започва. Още дванайсет талисмана трябва да бъдат намерени и върнати на законния си собственик. В поредното приключение Сезам и най-добрата й приятелка Мади ще трябва да избягат от злия магьосник Зорган и неговите помощнички – феите Никс и Дина. Последвайте двете момичета, за да откриете подковата – втория талисман от гривната на кралицата на Каризма. 

talis2_2.PNG

„Сребърният вир” е доказателство, че авторката не е хвърлила всичките си идеи и усилия в първата част на поредицата, с намерението да „закачи” децата и после да подкара по инерция. Втората книжка наистина съдържа всичко, което сме харесали в първата! Появяват се нови места, нови герои, а завърналите се от предната – опознаваме повече. Подозирам, че накрая на поредицата Сезам ще е вече близка приятелка за всеки малък читател-търсач!

talis2_3.PNG

Тук светът на „Търсачи на талисмани” лека полека започва да се разширява, а читателя е жаден да го изследва от край до край! За това ще му помогне картата на Каризма и буйното въображение, което книжките и вървящите към тях илюстрации и талисмани допълнително подклаждат!

 talis2_4.PNG

Ейми Трий всъщност е псевдоним на Джорджи Адамс, която вече повече от две десетилетия пише неуморно за малките, по-малките и най-малките читатели. Библиографията й включва близо сто заглавия, много от които са превеждани и издавани на редица езици. Сред тях са и тринадесетте книжки от поредицата „Търсачи на талисмани”, които ще продължим да ви представяме на „Книжни Криле”! Очаквайте следващото ревю още утре! 🙂

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s