„Търсачи на талисмани” е вълнуваща детска поредица на издателство „Enthusiast” от цели 13 книжки, с които малките читатели ще се потопят в свят на приключения и магии, създаден от писателката Ейми Трий. Но освен нова вълшебна история, с всяка нова книжка в колекцията си ще събирате и по един от легендарните талисмани!

Нямам извинение да прекарвам петъчния си следобед след работа с тънко книжле с бляскаво-розова корица и подарък кривна с талисман сърце… Очевидно, това е четиво, по което дъщеричката ми би се прехласнала моментално, но тя е все още на детска градина, а аз току що съм приключила с „Гривната на кралицата”, книжка първа от серията на Ейми Трий „Търсачи на талисмани”, и поглеждам часовника, дали ще имам време да прочета веднага и втората.

39_book_cover_image_1

Защо? Ами… ХАРЕСВАТ МИ! Наречете го неизживяно детство, или каквото там си решите. Но всъщност „Търсачи на талисмани” е наистина една много весела, жизнерадостна и симпатична серийка, която ми доставя точно такова удоволствие като да отида на кино на „детски филм” (уж за да придружа децата), или да си направя мляко с какао и да си „открадна” бисквитки от долапа в кухнята. Тъй че, ако и на вас от време на време ви се прищява нещо подобно, то спокойно можете да започнете колекция от книжките „Търсачи на талисмани”. Не за себе си, разбира се, за детето 😉

talis1.PNG

Серията започва с доза здравословен ескейпизъм – млада героиня ще се озове в приказен свят, нуждаещ се от помощ, където, както подозираме, ще може да се докаже срещу злите сили и да се превърне в герой.

 

Кралицата на Каризма е загубила гривната си и тринайсетте магически сребърни талисмана на нея. Но Сезам Браун ще ги открие! Вие също можете да станете търсачи на талисмани!!!

 

Присъединете се към Сезам Браун в приключението й в чудния свят на Каризма, където тя открива нови приятели. Тунганорите Фиг и Хоб са се загубили в градините на кралица Чаровна и се срещат лице в лице със злобните грибъли. Но Сезам Браун се притичва на помощ… В първата книжка от поредицата „Търсачи на талисмани“ ще откриете красиво сърце. Има още дванайсет талисмана, които ще намирате във всяка нова книжка от серията, докато сглобите гривната на кралица Чаровна.

 talis2.PNG

Излишно е да казвам, че наличието на подарък-талисман допълнително помага на децата да се вживеят в историята и да я слушат/четат с още по-голям интерес.

 

И преди да попитате, не, талисманчетата съвсем не оскъпяват книжките, които при все, че вървят с подарък пак са на цена съвсем леко по-висока от тази на разните там списания с подаръци, които ежемесечно нападат павильончетата за вестници. А с „Търсачи на талисмани” получавате далеч повече страници и далеч по-интересен и добре написан разказ.

talis3.PNG

 

Ейми Трий всъщност е псевдоним на Джорджи Адамс, която вече повече от две десетилетия пише неуморно за малките, по-малките и най-малките читатели. Библиографията й включва близо сто заглавия, много от които са превеждани и издавани на редица езици. Сред тях са и тринадесетте книжки от поредицата „Търсачи на талисмани”, които ще продължим да ви представяме на „Книжни Криле”! Очаквайте следващото ревю още утре! 🙂

talis4.PNG

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s