Местата, на които Непохватковците са способни да забъркват своите каши са наистина безчет. Но в четвъртата книжка от поредицата на Сорел Андерсън и издателство „Прес”, бедствието на бъбривите мишлета връхлита зоопарка!

А след като вече ги познаваме, няма никакво съмнение – кашата ще е пълна! Да, дума да няма, малките симпатяги ги бива в забъркването на каши дори повече и от хрупането на бисквитки и посръбването на чай. А за това се иска не просто старание, а направо майсторство и талант за бъркотии!

196144_b.jpg

Хауър, Хауърд, Хауърд… След три книги, пълни с каши, как изобщо ти мина през ум да водиш мишоците и то точно в зоопарка?! Някои хора просто си просят неприятностите!

nepo___1.PNG

Но този път неприятностите явно са на лице още преди героите да се озоват на сцената на поредната каша! От жирафчето Малинко няма и следа, павильонът за сладолед е затворен по средата на деня, а животните, заради които всички посещават зоопарка са се шмугнали кой къде свари и изглежда нямат ни най-малко намерение да зарадват посетителите като се покажат отново.

nepo___2.PNG

Дали Непохватковците ще се справят с проблемите, или пък ще ги влошат въпреки доброто си желание да помогнат? С тях човек никога не знае!

nepo___3.PNG

Това, което се знае от само себе си обаче е, че закачливите истории на Сорел Андерсън и рисунките на Никола Слейтър отново ще забавляват малчуганите! А и разнообразните шрифтове и нетипичното оформление на текста отново са на лице – интересно изразно средство, което подобно на звуковите ефекти в комиксите внася допълнителен колорит на книжките!

nepo___4.PNG

А сега, тъй като за момента това е последното ни ревю за Непохватковците, ето и малко допълнителна информация за тях и тяхната създателка!

 nepo_

Сорел Андерсън е псевдоним на Сузи Хауарт, автор на безкрайно забавната поредица „Непохватковците“ за деца от 7 до 10-годишна възраст, която разказва за приключенията на двама мишоци, любители на бисквитки, и техния изтормозен от злия си шеф приятел, чиновника Хауърд. Преди да стане писателка, Сорел Андерсън е работила в държавна агенция. Именно там получава вдъхновение за своите герои – в буквалния смисъл на думата. Една сутрин тя пристига на работа и открива под бюрото си два мишока в найлонов плик, които унищожават запасите ѝ от бисквити. Нарича ги Първис и Мики Томпсън. Това е денят, в който се раждат Непохватковците!

 

Още първата книга от поредицата, „Непохватковците забъркват каша“, е номинирана за наградата „Роалд Дал“ за най-смешна детска книга за 2010 година. Героите, говорещите пакостливи мишоци Първис и Мики Томпсън, кучето Алън, малката слоница Ортруда и, разбира се, Хауърд, бързо се превръщат в любимци на децата и те искат още и още. Така се появяват следващите пет книжки:

 

– Непохватковците забъркват каша на морето

– Непохватковците забъркват каша на сцената

– Непохватковците забъркват каша в зоопарка

– Непохватковците забъркват каша на летището

Непохватковците забъркват каша в училището

 

Последните две от тях все още очакват български превод, и се надяваме, че от издателство „Прес” ще се погрижат за остатъка от серията 🙂

 

 

Отзиви за поредицата

 

„Андерсън притежава дарбата да съчетава прости и разпръснати елементи – плах покорен чиновник, властен зъл шеф, мърляв разпилян офис, говорещи мишки, – за да постигне прекрасен сюрреалистичен ефект“

Файненшъл Таймс

 

„Очарователна поредица… С чудесните си илюстрации и страници, които изглеждат смачкани, оплескани и посипани с трохи от бисквити, със забавната нелогичност на повествованието и начина, по който Хауърд послушно следва Непохватковците във всички бъркотии, които забъркват, тези книжки печелят сърцата на малки и големи, карайки ги да се превиват от смях.“

Сънди Таймс

 

„На децата ще им хареса да се мацат и цапотят заедно с тях!“

Айриш Уърлд

 

„Ако тези истории ви допаднат толкова, колкото и на мен, ще очаквате с нетърпение всяка нова книга от поредицата.“

Фемили Мегъзин

9990235_back__b.jpg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s