Търсите сериозно четиво? Марш! Къш! Стойте далеч от „Непохватковците забъркват каша”! Защото книжката на Сорел Андерсън е всичко друго, но не и сериозна.

Порядъчният чиновник Хауърд прекарва поредния обикновен (и май доста скучноват) ден в офиса, когато не щеш ли намира под бюрото си две бели мишки. Но не какви да е! Тези двете говорят! Е, или поне говорят с Хауърд. И ако вече се съмнявате в психическото здраве на човека, то само почакайте – скоро към картинката се присъединява и миниатюрен слон…

167117_b.jpg

Животинките, с които Хауърд дели работното си място са Непохватковците, твърдо решени да се отплатят на своя нов приятел за топлото отношение… и разбира се, за бисквитките! Но как приказливите гризачи биха могли да са от помощ? Ами да, те взимат на прицел ншефа на Хауърд – истинско шефище, неприятен тип, бива го единствено да командори.

nepo.PNG

А в какво ги бива Непохватковците? Единствено в забъркването на каши! (Все пак, нали не сте очаквали прозвището да им е лепнато случайно?)

nepo_

Книгата съдържа четири кратички истории, които ще забавляват и разсмеят малките читатели. Това са:

 

„Опак ден”

„Бърни”

„Най-пъргавата опашка – Част 1”

„Най-пъргавата опашка – Част 2”

nepo2.PNG

Чувството за хумор на Сорел Андерсън, заедно с дрият шрифт и илюстрациите на Никола Слейтър правят „Непохватковците забъркват каша” много подходящо четиво за деца, които тепърва започват да четат (или пък за по-неохотни читатели, търсещи нещо леко, забавно и разбираемо).

nepo3.PNG

Книжката е първа част от поредицата за Непохватковците на издателство „Прес”, която ще продължим да ви представяме на „Книжни Криле”.

 

Книголюба

Advertisements

One thought on “„Непохватковците забъркват каша” от Сорел Андерсън

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s