Това е книжка, която не се чете по обичайния начин. Тя те кани да вземеш активно участие в разрешаването на една загадка. И точно както мислите ни хукват в различни посоки, когато се сблъскат с нещо странно и неразбираемо, така и ти ще стигаш понякога до кръстопът, където ще трябва сам да решиш по коя следа да тръгнеш.

В такива случаи в края на страницата ще намираш указания: върни се на стр. Х или мини на страница Y. Ако указания липсват, просто продължавай напред. Приятно четене!

 koledni-nedorazumenia.jpg

Звучи ви някак си познато? Нищо чудно! Макар и да не е упоменато изрично на корицата, „Коледни недоразумения” на Даниела Борисова си е чиста проба приказка-игра! Тъй че ако вече сте се запознали с Таласъмчо и Добросъците на Никола Райков, ето ви и нещо съвсем подходящо за предстоящите коледни празници!

kned4.PNG

Но дали изобщо ще има Коледа? Това е под въпрос, тъй като самият Дядо Коледа е изчезнал! Джуджетата развиват различни теории къде ли може да се е дянал веселият старец и сега вече зависи от малкия читател (или слушател) да разгадае мистерията и да спаси празника!

kned.PNG

Макар и следваща познатата структура на книгите-игри с разклоненията в историята и продължението, зависещо от избора на читателя, не очаквайте от „Коледни недоразумения” кой знае колко възможности за преиграване и различни финали. Все пак, става дума за приказка за най-малките и представете си колко ще се разстрои вашето мъниче ако се окаже, че благодарение на някой грешен избор Дядо Коледа вземе та си остане в неизвестност!

kned2.PNG

Приказката не е особено дълга, а разклоненията са по-скоро за различен прочит, от колкото за достигане до различни развръзки, но това е повече от добро начало за навлизане в книгите-игри. Тъй че, ако ще си отглеждате някое малко книгоигроманче, то „Коледни недоразумения” е чудесна първа стъпка в тази интерактивна литературна форма.

kned3.PNG

Двадесетте страници голям формат са богато илюстрирани от Христо Димитров. Рисунките допълват текста с още повече коледна атмосфера и заедно с тях интерактивната приказка се превръща в чудесен начин да прекарате време с децата в очакване на Дядо Коледа!

koledni-nedorazumenia.PNG

Книголюба

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s