Спомняте ли си пленителната история за необичайното приятелство между момченце и пингвин от „Изгубен и намерен”?

 

Е, момченцето и неговият създател Оливър Джефърс отново са тук, отново в компанията на издателство „Рибка”. Но къде е пингвина ще попитате вие? Е, то тепърва ще се появи! Защото макар и „Изгубен и намерен” да е българския дебют на Оливър Джефърс, то неговият дебют изобщо е „Как да си уловиш звезда”.

Star1.jpg

В първото си картинно приключение момченцето отправя замечтан поглед към нощното небе, мечтаейки си да си има своя собствена звездичка. И така, малкото момченце решава да си улови една… Но не, пардон, момченцето изобщо не е малко. Защото човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му, нали?

Star2.jpg

От отчаяни подскоци нагоре и катерене по високите дървета, до ласо от спасителен пояс и космическа ракета, геройчето на Джефърс е решено на всичко. Къде ли ще го отведе преследването на неговата мечта?

Star3.jpg

Момченцето ще научи, че не всички звезди греят в небето. А единственият начин да задържиш някоя при себе си е да се сприятелиш с нея.

Star5.jpg

Издателство „Рибка” остават верни на себе си и допълват каталога си с поредното чудесно детско заглавие – от високо качество, както като издание, така и като съдържание.

Star6.jpg

Книжката на Джефърс е поетично преживяване, в което илюстрациите носят емоция и казват много повече от думите. Топла приказка за застудяващите вечери, която ще сгрее малки и големи звездобройци.

Star7.jpg

Не пропускайте и шанса да се запознаете с Оливър и начина, по който създава своите книжки!

 

 

Историята на тази книга започва, когато Оливър си седял на кея, хапвал евтини скариди от близкия рибен пазар и броял морските звезди под краката си. Тогава видял отражението на рано изгряла звезда във водата и му хрумнало да нарисува в скицника си как някой буквално се опитва да улови звезда.

 Детските книги на Оливър Джефърс са преведени на над 30 езика, а част от наградите му включват New York Times Best Illustrated Children’s Books award, Nestlé Children’s Book Prize Gold Award, the Irish Book Awards Children’s Book of the Year, the Blue Peter Book of the Year, The Red House Children’s Book Award, както и номинации за the British Book of the Year, the Roald Dahl Funny Prize и the Kate Greenaway Medal.

This slideshow requires JavaScript.

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s