„Натисни точката“ от Ерве Тюле е наистина супер популярна книжка, която в някои държави можете да откриете вероятно в почти всяка детска градина. Децата са луди по реакциите, които книжката симулира и си умират от удоволствие да преминават отново и отново през страниците. В случай, че липсва превод на изданието на дадения език, то английската му версия се използва активно в езиковото обучение на малчуганите. Най-накрая този хит сред детските книжки се сдобива и със своята българска версия, благодарение на новото издателство „Funky Books“.

herve-tullet

Произведението на Ерве Тюле се отличава с изключителен минимализъм, тук наистина всичко се свежда до разноцветни точки и елементарни инструкции към децата, но понякога в простотата се крият гениални хрумвания. А именно в резултатите от следването на инструкциите се корени и силата, с която тази книжка грабва въображението!

press-here-1

Натисни жълтата точка! Виждаш ли? На следващата страница точките са станали две! Защо не пробваш отново? И ето че до двете жълти кръкчета се е наредило трето. А какво ли ще се случи ако потъркаш едното от тях? Ха! Та то промени цвета си! И така, преди да се усетите всички пляскаме, въртим книжката настрани и с главата надолу, разтръскваме я, и разлистваме с трепет за да видим какво ли се е случило този път с палавите точки!

press-here-2

Ако имате мъници вкъщи, или пък работите с деца, то тази книжка гарантирано е за вас. Забавлението е гарантирано!

Как точно действа книжката? Вижте тук:

Дори когато разлистят книгата сами и си дадат сметка, че със или без изпълняването на указанията, точките тъй или иначе променят своя брой, цвят, разположение и т.н., децата въпреки всичко продължават да играят с книжката с интерес – пляскането, натискането, потъркването, разтърсването и всичко останало са прекалено забавни, за да ги изоставиш просто така!

А сега, оставяме на хората, стоящи зад издаването на книгата да я (и да се) представят със свои собствени думи! В края на писмото им ще откриете и вълнуваща новина за бъдещите им издателски планове 🙂

Press Here  BG OUTLINE.jpg

Ерве Тюле на българския пазар!

Съвсем от скоро българските деца и техните родители могат да се насладят на уникалната по рода си детска образователна книжка – „Натисни точката“. Благодарение на амбициозния екип на издателство „Funky books“ един от най-популярните детски автори е вече на българския пазар.

Изключителният Ерве Тюле е от авторите на детска литература, с който срещнеш ли се веднъж остава завинаги в сърцето ти. Той е илюстратор, художник, рекламист, но най-вече баща на двама синове и една дъщеря, от които черпи вдъхновението си и любовта към дестката литература. От 1994 година до днес Ерве Тюле създава над 60 книги за деца, които са истинска революция в областта на детската образователна литература.

logo-funkybooks1

Издателство Funky Books е издателство за малки и големи, за всеки, който търси начин да превърне в усмивка своето ежедневие. Издателството е родено като естествено продължение на работата с деца на екипа на детска градина „Фънки Мънки“ в лицето на Лили Николова, Милена Тютюнджиева и Надежда Ножарова и желанието им да са част от създаването на една наистина добра среда за децата ни, в която любовта към книгата да се възпитава по естествен начин още в най-ранна детска възраст. Издателството търси книжки, които са естетически издържани, включват детето в процеса на четене, развиват сетивата, учат на основни понятия и показват на децата, че четенето е забавление.

Не е случаен изборът на първата книга, която Funky Books да представи на българския пазар – истински бестселър в детската литература за последните няколко години, познатата във франция „Un Livre“, станала по-известна по света като „Press here“, а сега и на българския пазар под името „Натисни точката“.

След поредица от награди и признания за различните си книги, през 2010 година Тюле достига и своя връх издавайки завладяващата интерактивна книга, която достойно заема своето челно място като книга на годината.

Към днешна дата световният бестселър „Натисни точката“ е в топ 10 на най-продаваните детски книги, издадена на 36 езика и продадена в над 1,800,000 копия по света.

Преведена, търсена и обожавана от децата в 36 страни, тя завладява с изчистените и семпли изображения. Всичко е сведено до една точка, която прави вълшебства. Тя има способността да се размножава, да се движи в пространството, да се подрежда по различен начин, да се уголемява или смалява. Реално точката може всичко, стига детето да участва в процеса и да й съдейства.

Това е книга за цялото семейство, която ангажира децата да я прелистват отново и отново. Силна и много цветна, визуалната вселена, която Ерве Тюле създава, оставя малко място за текст. Картините му някак предизвикват думите … помагайки на най-малките да развиват езикови умения.

press-here-3

Това е книга за силата на въображението, това е книга за силата и потенциала на мисълта, това е книга без предразсъдъци. Някои казват, че е книга за деца. Но в нея няма пъстри и претрупани илюстрации, няма сюжет и история, няма издаващи звуци бутончета, капачета криещи тайни картинки, няма елементи за издърпване. Няма дори герои. Защото главният герой си ти – читателят на книгата. Всички – и големи и малки замлъкват и гледат с интерес какво се случва. Децата се вдъхновяват от точката, с радост и въодушевление натискат, потупват, разтърсват, духат, пляскат заедно с книгата и искат да я четат отново и отново.

Децата започват да обичат книгите когато ги запознаем с книги, които говорят на техния език, книги, които възпитават усет към красивото, книги, които провокират към действие и развихрят въображението, книги, които показват на детето, че светът на изкуството е забавен и достъпен, книги, които са интересни и вдъхновяващи. Защото четенето е забавно и нека да се забавляваме заедно с децата си!

Проектите на издателство Funky Books едва сега започват и на път за реализация е и следващото бижу за детската литература в България. За нас е истинска чест да споделим, че съвсем скоро ще можем да представим един забележителен творец на „авторски“ книги за деца Ерик Карл и неговата „The very hungry caterpillar“ или „Много гладната гъсеница“. Много неща можем да кажем за книгата, но нейната близо 50 годишна история сама говори за нея – почти половин век, разказът за метаморфозите на малката гъсеничка, която се превръща в красива пеперуда обикаля света на децата и остава своя отпечатък в милиони семейства. Очаквайте я скоро и у вашето 🙂

Снимки, клипове и още актуална информация има в приложените файлове, както и на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/funkybooksbg/videos/

 

Advertisements

One thought on “„Натисни точката“ от Ерве Тюле

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s