Корейският илюстратор и създател на детски книжки Ил Сунг На ни е мил на сърцето. Именно с неговите творения започнахме серията си от ревюта за прелестните книжки с картинки на издателство „Рибка”, и говорихме за силата и ролята на подобен тип четива във формирането на визуалната култура и вкуса на децата. 

 

Днес ще ви представим „Игра на криеница” – вече третата книжка на Ил Сунг На, която излиза на български. 

HS_1.jpg

Историята? Ами някъде далеч на юг, обитателите на голямата гора се чудят как да се позабавляват, и по идеа на хамелеона ето че избират играта на криеница. Какъв хитрец е този хамелеон! Не вярвате ли? Ами помогнете на слончето в броенето до десет и се опитайте да го откриете! Факир на камуфлажа, хамелеонът се спотайва по страниците на книжката като винаги променя цветовете си според обкръжението. Да го забележите съвсем не е проста работа, но пък търсенето е много забавно!

HS_2.jpg

Книжката е издържана в традиционния за Ил Сунг На стил – минимум текст, водещ дечицата из изрисуваните страници по простичък и разбираем начин и илюстрации, изградени от семпли форми и оцветени с шарени, органични текстури. Благодарение на тази техника, рисунките са колкото схематични и стилизирани, толкова и дълбоки и артистични. Освен това „Игра на криеница” май е и най-ярката и светла книжка на Ил Сунг На до момента.

HS_3.jpg

Точно както и предните издания на автора, и в това има познавателен елемент за малчуганите. „Хррр” и „Бррр” ни запознаха с навиците на дивите животни около спането и зимуването, а тук ще имате възможност да тренирате числата, покриващи пръстчетата на двете ръчички, и разбира се – наблюдателност към детайлите, докато се опитвате да намерите хитрия хамелеон!

HS_7.jpg

„Игра на криеница”  излезе от печат преди малко повече от месец и вече сигурно се крие по рафтчетата на близките книжарници, тъй че можете да тръгвате да я търсите, дори и без да броите до десет 😉

Книголюба

kri.PNG

 

This slideshow requires JavaScript.

HS_8.jpg

Advertisements

One thought on “„Игра на криеница” от Ил Сунг На

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s