Вчера ви разказахме за най-популярната детска хорър поредица на всички времена, Goosebumps, и нейното голямо завръщане в родните книжарници! Книгите на Р. Л. Стайн отново са тук за да накарат младите читатели да настръхват… къде от удоволствие, къде от страх! Днес ще ви представим и втората книга от серията – „Морското чудовище”.

Верен на своята изпитана формула, Стайн отново ни разказва история за обикновени хлапета, хванати в капана на необикновени обстоятелства. Били и сестра му Шийна са на мечтаната ваканция! Чичо им, доктор Дийп, е морски биолог, който е посветил живота си на разбулването на тайните на океана. Били пък е авантюрист по природа, който мечтае да последва стъпките на капитан Кусто и един ден сам да изследва дълбините. Е, Шийна може и да не споделя ентусиазма му, но Били е във възторг от възможността да прекара лятото на борда на изследователския кораб на доктор Дийп.

morskoto_chudovishte_hrm.jpg

От своя страна докторът има само едно изискване към своите племенници – да не припарват до кораловия риф при никакви обстоятелства. Е, всички знаем, че това е равносилно на изпращане на писмена покана! Били Дийп използва първата възможност да грабне шнорхела и да се гмурне под вълните. А какво дебне в подводния мрак?

 

Били се сблъсква с нещо, но сестра му не му вярва. Някъде там, под водата, дебне чудовище! Но то съвсем не е единствената криптозоологична твар по тези географски ширини. Кой да предположи, че всъщност доктор Дийп е по следите на морска сирена?

 

„Морското чудовище” е завършена самостоятелна история, както и повечето книги на Стайн, но успехът на заглавието довежда до две продължения – нови морски приключения със същите герои. Дали ще видим и тях издадени у нас? Да се надяваме!

 

Както може да се очаква от Goosebumps, „Морското чудовище” се чете удивително бързо. Почти всяка глава завършва така, че читателят автоматично да захапе следващата. Микс от екзотични локации, невероятни приключения и загадъчни създания, „Морското чудовище” е тъкмо това, което би накарало някое хлапе, изпитващо неприязън към книгите да се убеди, че четенето може да бъде изненадващо забавно.

Zedd

reklamna-stoika-goosebumbs-02-1024x755

Повече за Р. Л. Стайн можете да прочетете тук:

http://hermesbooks.com/novini/%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-goosebumps-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/

И тук:

http://www.nu-impress.com/rlstine.html

Advertisements

2 thoughts on “„Goosebumps: Морското чудовище” от Р. Л. Стайн

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s