Дракончето Огнедъх на Урсула Върнън отново е тук! От издателство „Плеяда” пускат третата книга от серията, а заглавието й е по-шантаво от всякога – „Проклятието на кренвирша върколак”!

Не познавате Огнедъх? Е, без паника! Достатъчно е да прочетете ревюто ни за първите две книжки и ще влезете в час!

krenvirsh.PNG

Новата книжка идва тъкмо навреме за Хелоуийн! Хорър и хумор вървят заедно в едно несериозно приключение, смес от роман и комикс елементи.

ognedah-proklyatieto-na-krenvirsha-varkolak.jpg

В „Проклятието на кренвирша върколак” Урсула Върнън е наблегнала повечко на пародийния елемент, като обръща с хастара навън всякакви класически митове за ликантропия, пълна луна, внезапно окосмяване и т.н.

 

drag1.PNG

Дани Огнедъх и дружката му Уендъл се забъркват в неприятности, когато Дани показва на приятеля си подозрителния кренвирш, сгушил се удобно в хлебчето на хот-дога му. Не щеш ли, месния продукт със съмнителен произход решава да обърне посоката на хранителната верига и… захапва Уендъл! Естествено, това скоро ще се отрази в нежелани телесни промени за Уендъл. Сещате се какво сполетява всеки, засегнат от зъбите на върколак, нали? Е, нещо доста подобно се случва и когато си имаш вземане-даване с трансилвански кренвирши.

 

 

drag2.PNGНай-лошото обаче е, че цяла партида кренвирши е подивяла, и ликантропията се превръща в истинска епидемия сред съучениците на симпатичното драконче. Дани и Уендъл преминават през редица приключения в опитите си да излязат победители и междувременно да отърват себе си и връстниците си от проклятието на кренвирша върколак.

 

Формулата е подобна на тази от предните книжки, и ако е проработила при вас в предходните два тома на серията „Огнедъх”, то няма причини да не харесате и третата част.

 

Каква е поуката ли? Хм… знам ли и аз… Може би… Носете си сандвичи от вкъщи и не яжте в столовата?!

krenvirsh1.PNG

Ето и трейлъра:

 

 

Книжката е достъпна с 30% намаление от сайта на „Плеяда”: http://www.pleiadbooks.com/books/137-

StarКнижар

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s