Има някои детски поредици, които те изпълват с умиление още преди да ги разгърнеш – просто самите корици и заглавията са ти достатъчни да се влюбиш в тях. Точно такъв е и случаят с шестте книжки от серията „Приказки от фермата” на издателство Прес.

farmyard-tales.jpg

„Поредицата „Приказки от фермата“ се състои от 6 книжки, създадени за родители и деца, които обичат да четат заедно. Във фермата „Ябълково дръвче“ децата докато се забавляват с веселите приключения на героите неусетно се научават да четат.” – гласи анотацията.

Макар и много точно, това описание е и доста скромно. Има още много неща, които си струва да кажем за книжките, и в тази статия ще се постараем да го направим!

This slideshow requires JavaScript.

 

Да започнем с това, че „Приказки от фермата” (или Farmyard Tales в оригинал) е една от най-успешните серии на Usborne Publishing – издателство, посветено изцяло на книжките за деца, с над четиридесет годишна традиция в тази сфера. До ден днешен поредицата съдържа буквално десетки заглавия, които варират от познатите приказки, достигнали до нас в превод чрез издателство „Прес”, през комплекти със стикери и картички за езиково обучение, до книжки със задачи и учебни помагала за предучилищна възраст.

This slideshow requires JavaScript.

Автори на книжките са Хедър Еймъри (текст) и Стивън Картрайт (илюстрации). Дуото работи заедно в продължение на дълги години и стои зад множество издания, любими на децата във Великобритания… и не само. До ден днешен книгите им са преведени на над 55 езика и се продават в милиони копия по света.

This slideshow requires JavaScript.

Стивън Картрайт ни напуска през 2004, едва на 56 годишна възраст, но оставя след себе си над 150 илюстровани детски книги. Той е сред най-продуктивните, обичани и разпознавани илюстратори на Острова. У нас е познат с работата си по картинните речници „Първите 1000 думи”.

This slideshow requires JavaScript.

Илюстрациите на всяка една книжка от „Приказки от фермата” излъчват провинциален уют и семейна топлина. Историите са забавни и увлекателни, но едновременно с това са и образователни и поучителни. Героите са любопитни и трудолюбиви деца, усмихнати и сговорчиви родители и разбира се – мили и приветливи домашни животни.

This slideshow requires JavaScript.

Сам и Попи са братче и сестриче, а родителите им, господин и госпожа Бът се грижат неуморно за своята ферма. А в нея човек може да научи какво ли не, както и да се забърка в някое малко приключение! А в приключенията участва с готовност и вярното куче Ръсти.

Героите ви очакват в шест весели истории:

– Котето Беглец
– Тракторът в беда
– Тайната на плашилото
– Новото пони
– Гладното магаренце
– Неочаквани посетители

This slideshow requires JavaScript.

От правене на плашило до ремонт на трактора, от защитаване на бедно пони от сприхавия му стопанин до полет с балон – във фермата „Ябълково дръвче” никога не е скучно! Защо не се отбиете там и вие? Достатъчно е само разгърнете някоя чудесна книжка от „Приказки от фермата”… и вече сте там!

Книголюба

farmyard-tales

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s